Nagyobbacskát csökken a gázolaj ára a hazai kutakon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-08, 07:49

A hét közepén a benzin ára is tovább mérséklődik a magyarországi töltőállomásokon.

Örülhetnek a magyar autósok, ugyanis szerdától, vagyis holnaptól (szeptember 9.) tovább csökkennek az üzemanyagárak Magyarországon. A 95-ös benzin literenkénti átlagára bruttó 2 forinttal változik, a gázolaj literenkénti átlagára pedig 6 forinttal mérséklődik a hét közepén.

A múlt hét folyamán a benzin és a gázolaj ára egyaránt 5-5 forinttal csökkent idehaza (a benzin ára két részletben változott, a gázolaj ára csak egy ízben módosult a mögöttünk hagyott héten), pedig korábban azt jósolták a szakértők, hogy iskolakezdéskor várhatóan emelkedni fognak a magyarországi üzemanyagárak.

Meghökkentő baleset a benzinkúton

A mostani hétre érvényes próféciában fel sem merült az üzemanyagár-drágulás, mint lehetséges opció. A nálunk iránymutatónak számító Brent típusú olaj ára ugyanis nagyot csökkent szeptember első hetében, várható volt, hogy szerdán tovább esnek az üzemanyagárak Magyarországon.

A forint gyengülése némiképp beleszólt az árképzésbe, de annyit nem tudott romlani a magyar valuta, hogy kiegyenlítse a változást. A dollár 6-7 napja még 297 forinton állt, ám kedd reggelre 304 forintra gyengült.

Üzemanyagot vételező autó hátulról fotózva
Fotó: Népszava

A Holtankoljak.hu megjegyezte, hogy az üzemanyagok iránti kereslet itthon még nem állt vissza arra a szintre, mint amit az üzemanyag-forgalmazók általában megszoktak szeptemberben (a hónap elején életbe lépett magyar határzárnak is köze lehet ehhez). A kereslet visszaesése a hírek szerint inkább a benzint érinti, mégis a gázolaj ára mérséklődik nagyobb mértékben szerdán.

Most pedig jöjjön a lényeg, a hét közepén az alábbi átlagárakkal találkozhatnak az autósok a hazai kutakon:

  • 95-ös benzin: 370 Ft/liter
  • Gázolaj: 367 Ft/liter

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).
Tankoló pisztoly oldalról fotózva
2020. július 01.
A 95-ös benzin átlagára minimálisan módosul a hétvége előtt.

További hírek