Nagyot bukhat a Mercedes a szigorodó normák miatt

Közzétéve:
2019-11-13, 11:56

A Daimler állítólag figyelmeztette a pénzügyi elemzőket, hogy a szigorodó 2020-a CO2-es szabályozások több milliárd euróval csökkentik bevételüket.

Összesen négy brókerház (kettő Németországban és kettő az Egyesült Királyságban) megerősítette, hogy az utóbbi hetekben felvette velük a kapcsolatot a Mercedes-Benz anyavállalat és figyelmeztették őket, hogy az elemzők 2020-as konszenzusa szerint a csoport nyeresége körülbelül egyötöde lesz a korábbinak.

Ennek egyik oka a Mercedes személygépjárműinek elektrifikációja és a haszongépjárművek iránti kereslet csökkenésével járó többletköltségek, állítja az Autonews Europe.

A Mercedes háromágú csillaga egy épület előtt

"Ez most nem semmiség, mert a becslések túl magasak voltak. A BMW szén-dioxid-megfelelési költségeit teljesen ellenőrzés alatt tartják, míg a Daimlernél ez egy hatalmas probléma, ezért most 20%-kal próbálják csökkenteni" - mondta egy londoni elemző.

A Daimler befektetői szerint a Mercedes 1,2 milliárd és 1,5 milliárd euró közötti visszaesésre számít, míg a  Daimler Trucks 700 és 800 millió euró közti bevételre számít.

A Mercedes emblémáját illesztik a helyére egy gyárban

Eközben a Daimler új vezérigazgatója, Ola Kallenius, aki májusban lépett Dieter Zetsche helyére, továbbra is milliárdos költségeket takarít meg, miközben rengeteget költ a villamosítási stratégiára.

Annak ellenére, hogy a német márka nem teljesíti a 2020-ra kitűzött célt, arra törekszik, hogy az alapvető Mercedes személygépkocsi-üzletág 2021-re visszatérjen a szokott kerékvágásba.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás:

További autós hírek

A jelenlegi adatok szerint egy 33 éves férfi személygépkocsival közlekedett Dorog irányába, amikor egy kanyarban eddig tisztázatlan okból áttért a…

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Kapcsolódó írások

A Mercedes alsóbb kategóriás modellje oldalról
2019. december 03.
A Daimler visszahív néhány Mercedes-Benz kompakt modellt, amelyek dízelmotorja a Renault-tól származik.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.