Nagyot bukhat a Mercedes a szigorodó normák miatt

Közzétéve:
2019-11-13, 11:56

A Daimler állítólag figyelmeztette a pénzügyi elemzőket, hogy a szigorodó 2020-a CO2-es szabályozások több milliárd euróval csökkentik bevételüket.

Összesen négy brókerház (kettő Németországban és kettő az Egyesült Királyságban) megerősítette, hogy az utóbbi hetekben felvette velük a kapcsolatot a Mercedes-Benz anyavállalat és figyelmeztették őket, hogy az elemzők 2020-as konszenzusa szerint a csoport nyeresége körülbelül egyötöde lesz a korábbinak.

Ennek egyik oka a Mercedes személygépjárműinek elektrifikációja és a haszongépjárművek iránti kereslet csökkenésével járó többletköltségek, állítja az Autonews Europe.

A Mercedes háromágú csillaga egy épület előtt

"Ez most nem semmiség, mert a becslések túl magasak voltak. A BMW szén-dioxid-megfelelési költségeit teljesen ellenőrzés alatt tartják, míg a Daimlernél ez egy hatalmas probléma, ezért most 20%-kal próbálják csökkenteni" - mondta egy londoni elemző.

A Daimler befektetői szerint a Mercedes 1,2 milliárd és 1,5 milliárd euró közötti visszaesésre számít, míg a  Daimler Trucks 700 és 800 millió euró közti bevételre számít.

A Mercedes emblémáját illesztik a helyére egy gyárban

Eközben a Daimler új vezérigazgatója, Ola Kallenius, aki májusban lépett Dieter Zetsche helyére, továbbra is milliárdos költségeket takarít meg, miközben rengeteget költ a villamosítási stratégiára.

Annak ellenére, hogy a német márka nem teljesíti a 2020-ra kitűzött célt, arra törekszik, hogy az alapvető Mercedes személygépkocsi-üzletág 2021-re visszatérjen a szokott kerékvágásba.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás:

További autós hírek

Rosszul sikerült egy próbaút Szentpéterváron. Egy hölgy szemelt ki magának egy Audi A7-est Szentpéterváron, el is vitte próbaútra, amikor nagy…

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Kapcsolódó írások

A Mercedes alsóbb kategóriás modellje oldalról
2019. december 03.
A Daimler visszahív néhány Mercedes-Benz kompakt modellt, amelyek dízelmotorja a Renault-tól származik.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.