A magyar rendőrség szerda este újabb „pofátlanító” videót tett közzé, a nagy népszerűségnek örvendő sorozat már a 14. részénél tart. A legfrissebb epizódban egy szabálytalan kerékpáros is felbukkan, akit aztán felelősségre vontak a rend éber őrei.

A rendőrség mindent megtesz a közúti közlekedésbiztonság javításáért, amely alatt a szabálytalan közlekedők és a biztonságos közlekedésre alkalmatlan járművek forgalomból való kiszűrését kell érteni. A legtöbbször személygépjármű-vezetőket vagy kamionsofőröket büntetnek az egyenruhások, de a biciklis szabálytalankodók sem érezhetik biztonságban magukat.

A Pofátlan(TAN)ítási videósorozat 14. részében egy szabálytalan kerékpáros is feltűnik, aki bizony tett azért, hogy megdorgálásban részesüljön a rendőrök részéről. Egy másik helyszínen azért kapcsolták fel a villogót a zsaruk, mert a szemük láttára futott át az (amúgy üres) úttesten egy gyalogos, aki gyerekkel volt. A kommentelők felhívták a figyelmet arra, hogy a közelben nem látni kijelölt gyalogátkelőhelyet, többen úgy érezték, hogy ebben az esetben túl szigorúak voltak az egyenruhások. Lehetséges, hogy a járőrök csak figyelmeztették a gyalogost és nem büntettek azonnal.

„Kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában a gyalogos akkor kelhet át az úttesten, ha az úttestre lépés előtt annak veszélytelenségéről meggyőződött, és a közelben (50 méteren belül) kijelölt gyalogátkelőhely vagy alul- illetve felüljáró nem található” – mondja a KRESZ.

A civil autós rendőrök mellett a motoros rendőrök is megdolgoztak a pénzükért, példának okáért kiszűrték a forgalomból azt a kamionsofőrt, aki vezetés közben telefonált, egyikük pedig lecsapott arra az autósra, aki közvetlen mellette hajtott át a piroson.

A videót itt megtekintheted!