2020. szeptember 03. | 15:41

Amikor a második fotó készült, már nem volt meg a kocsi első lökhárítója.

Négy napon belül kétszer is bemérték ugyanazt a BMW típusú gépkocsit a balmazújvárosi rendőrök. A sofőr az első esetben 30 km/órával lépte át az 50-es sebességhatárt, a második szabálysértés során pedig a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett.

A magyar rendőrök folyamatosan ellenőrzik a sebességhatárok betartását az utakon, ezzel a módszerrel igyekeznek kiszűrni a szabálytalankodókat a forgalomból. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a napokban több gyorshajtóról is készítettek fényképet a traffipax segítségével. Volt egy szabályszegő, akinek négy napon belül kétszer is sikerült elmennie a bekapcsolt sebességmérő műszer mellett.

A járművezető először 2020. augusztus 24-én bukott le (lakott területen belül 80 kilométer/órával haladt), majd augusztus 28-án is gyorshajtáson kapták, akkor a város külterületén 60 helyett 124 kilométer/órás sebességgel csapatta. Érdekesség, hogy amikor az első fotó készült a BMW-ről, akkor még megvolt a gépkocsi első lökhárítója, 28-án viszont már első lökhárító nélkül közlekedett a bajor gyártmányú négykerekű.

A rendőrség sokadjára is felhívta az autósok figyelmét arra, hogy balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragédiához vezet. Vezessünk óvatosan emberek, mindenkit hazavárnak!

Van egy mondás, miszerint az E21-es nélkül nincs élet. Egyetértesz ezzel? 

Ha a videó nem indul el, akkor kattints erre a linkre.