Negyvennel tötymörgött az M1-es belső sávjában, óriási dugót okozott

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-14, 13:46

A rendőrök mentőt hívtak a sofőrhöz.

Akár balesetet is okozhatott volna az az idős bácsi, aki az M1-es autópályán 30-40 km/h-s sebességgel haladt a belső sávban Tatabánya térségében, a Budapest felé vezető oldalon.

Idős sofőr fogja két kézzel a kormányt
Kép: Illusztráció

2020. január 13-án 17 óra 44 perckor hívták fel a rendőrök figyelmét a borzasztóan lassan haladó járműre, amely mögött több kilométeres torlódás alakult ki. A bejelentés megérkezése után az autópálya-rendőrök a személygépkocsi nyomába eredtek, a bizonytalanul imbolygó négykerekűt pedig gyorsan utol is érték a járőrök.

A sofőr azonban fittyet hányt a rendőri jelzésre, azt figyelmen kívül hagyva ment tovább a belső sávban a saját tempójában. A zsaruk ezért bevágtak elé, majd megállításra kényszerítették a járművezetőt. Mint kiderült, az idegőrlően lassan haladó kocsi volánja mögött egy idős bácsi ült, aki zavart állapotban vezetett. A szlovák férfi – aki nem tudott térben és időben tájékozódni – Pozsonyba szeretett volna eljutni, legalábbis a rendőröknek ezt mondta. A 79 éves sofőrt végül kivezették az egyik pihenőbe a rend éber őrei, majd mentőt hívtak hozzá. Az idős bácsit aztán kórházba vitték a mentők.

További autós hírekért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek