2024. május 02. | 19:54

Aki teheti, annak érdemes várnia a tankolással.

2024. május 4-étől 4-4 forinttal csökkenni fog a Mol bejelentése szerint a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. Egyes kutakon már pénteken olcsóbbak lehetnek a normál üzemanyagok.

A mostani átlagárakhoz képest a 95-ös benzin literje 631 forintra, míg a gázolajé 618 forintra csökkenhet a Holtankoljak.hu. Az áprilisi csúcsértékhez képest a benzin ára 20 forinttal fog kevesebbe kerülni. A gázolaj ára február közepén tetőzött, hétvégétől 45 forinttal lesz olcsóbb ahhoz képest.

A héten egyszer már volt rendkívüli üzemanyagár-csökkentés. Hétfőn délután a Mol minden töltőállomásán 10-10 forinttal mérsékelte a benzin és a gázolaj árát is.

Mindezekre azt követően került sor, hogy április 24-én szerdán a kormány közölte: nem rendel el benzinárstopot, de felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák önkéntes alapon a régiós átlaghoz. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott: ha nem történik változás, akkor be fog avatkozni a kormány.

A kormány a jövő heti ülése alkalmával ismét áttekinti az üzemanyagárakat. Az üzemanyag-forgalmazók azt javasolták, hogy ne a régiós üzemanyagárak számítsanak referenciaértékként, hanem a szomszédos országoké.

Depositphotos