2023. március 16. | 10:15

A nagy tempó miatt nem vette be a kanyart és a falat kidöntve egy idős hölgy hálószobájában állt meg autója.

Valamiért sok sofőr érzi úgy, hogy vele akkor sem történhet baj, ha a megengedettnél egy kicsit gyorsabban megy. Ennek eredményeként rendszerint fetrengenek autósok árokban, tekerednek fel egy fára vagy mennek be egy ház falán, mint nemrég egy BMW-s.

Március 13-án este történt az eset Csepelen a Vasas utcában, ahol egy BMW benne több utassal valamilyen oknál fogva 130 km/óra körüli sebességgel haladt lakott területen belül. Ehhez nem is kellett több, mint egy enyhe kanyar és már nem tudta úton tartani autóját a sofőr - derül ki a TV2 anyagából.

Először egy füvesebb udvaron vetődtek át magas tempóval, majd egy családi ház falát találták el. Itt az autó kidöntötte a téglafalat és egy hálószobába beszorulva állt meg. A balesetben az autó eleje szinte szétszakadt, és az egyik kereke kitört.

A családi házban egy férfi és édesanyja lakik, az autó pont utóbbi hálószobáját találta el. Az volt a szerencséjük, hogy az idős hölgy éppen nem tartózkodott ott, amikor a többszáz kiló tégla leomlott.

A szomszédok beszámolói szerint az autóban többen is utaztak, de a baleset után kiszálltak és több irányba elmenekültek. A kiérkező rendőrök azonban a sofőrt még a helyszínen találták és elfogták.

A balesetben ő sem sérült meg és elismerte, hogy hibázott, mert túl gyorsan hajtott. A kárt neki kell kifizetnie teljes egészében emellett pedig bírságot kapott, de érdekes módon nem indítottak eljárást ellene.

Depositphotos