Német kocsi lett a Világ Év Autója 2021-ben

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-04-21, 12:59

Most hirdették ki a rangos díj ezévi nyerteseit.

Kedden hirdették ki a 2021-es Világ Év Autója-díj (World Car of the Year) nyerteseit, az elismerést az új Volkswagen ID.4 kapta. A VW villanyautója a Honda e-t és a Toyota Yarist utasította maga mögé, a sorrend a 93 tagból álló zsűri szavazatai alapján alakult ki (a zsűritagok összesen 28 országból érkeztek).

2005-ben az Audi A6 nyerte el a legelső Világ Év Autója-díjat, az évente megtartott ünnepség azóta öt kategóriára bővült. 2021-ben az új Volkswagen ID.4 zsebelte be a rangos elismerést, amely a Honda e-vel és a Toyota Yarisszal ellentétben az amerikai piacon is kapható. 

Volkswagen ID.4 oldalról fotózva

Ami a többieket illeti, a Világ Luxusautója-díjat az új Mercedes-Benz S-osztály nyerte idén, a Világ Nagyteljesítményű Autója-díjat pedig az 572 lóerős Porsche 911 Turbo viheti haza. A Japánban és Európában forgalmazott Honda e a Világ Városi Autója-díjjal vigasztalódhat, a Land Rover Defender pedig az Év Világtervezési Autója-díjat nyerte el. A Világ Év Zöld Autója-díj tavaly megszűnt, de jövőre jön egy új kategória, amit kifejezetten a teljesen elektromos autóknak szentelnek.

2019 áprilisában a Jaguar I-Pace zsebelte be a Világ Év Autója-díjat a New York-i Autószalonon (egyébként európai Év autója díjat is nyert). Nálunk is megfordult a modell, tekintsd meg a róla készített videónkat!

Kapcsolódó írások

 Honda Civic Type R szemből
2020. december 04.
A hírt a vállalat egyik magas rangú embere erősítette meg.
2021-es Audi Q4 e-tron látványterv hátulról
2020. július 03.
Az Audi legújabb villanyautóját közúti teszten kapták lencsevégre.

További hírek