szombat - 2023. március 25.
10.5 °C
közepes eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Német kocsi lett a Világ Év Autója 2021-ben

2021. április 21. | 13:59

Most hirdették ki a rangos díj ezévi nyerteseit.

Kedden hirdették ki a 2021-es Világ Év Autója-díj (World Car of the Year) nyerteseit, az elismerést az új Volkswagen ID.4 kapta. A VW villanyautója a Honda e-t és a Toyota Yarist utasította maga mögé, a sorrend a 93 tagból álló zsűri szavazatai alapján alakult ki (a zsűritagok összesen 28 országból érkeztek).

2005-ben az Audi A6 nyerte el a legelső Világ Év Autója-díjat, az évente megtartott ünnepség azóta öt kategóriára bővült. 2021-ben az új Volkswagen ID.4 zsebelte be a rangos elismerést, amely a Honda e-vel és a Toyota Yarisszal ellentétben az amerikai piacon is kapható. 

Ami a többieket illeti, a Világ Luxusautója-díjat az új Mercedes-Benz S-osztály nyerte idén, a Világ Nagyteljesítményű Autója-díjat pedig az 572 lóerős Porsche 911 Turbo viheti haza. A Japánban és Európában forgalmazott Honda e a Világ Városi Autója-díjjal vigasztalódhat, a Land Rover Defender pedig az Év Világtervezési Autója-díjat nyerte el. A Világ Év Zöld Autója-díj tavaly megszűnt, de jövőre jön egy új kategória, amit kifejezetten a teljesen elektromos autóknak szentelnek.

2019 áprilisában a Jaguar I-Pace zsebelte be a Világ Év Autója-díjat a New York-i Autószalonon (egyébként európai Év autója díjat is nyert). Nálunk is megfordult a modell, tekintsd meg a róla készített videónkat!

Elképesztő menekülést mutatott be a blicckirály – VIDEÓ Hiába vagy lelkes, ha nem tervezed meg, bele se kezdj a szemétszedésbe!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!