szombat - 2023. szeptember 23.
19.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Németország mégsem támogatja a belső égésű motorok kivezetését

2022. június 21. | 17:34

Most a német pénzügyminiszter tett határozott kijelentéseket.

Elég ellentmondásos Németország vezetésének hozzáállása az EU környezetvédelmi terveihez, hiszen 2022 februárjában még arról írtunk, hogy elutasítják a 2035-ös terveket, majd márciusban a német környezetvédelmi miniszter, Steffi Lemke azt nyilatkozta, hogy maximálisan támogatják az Európai Unió törekvéseit.

Most viszont Christian Lindner pénzügyminiszter nyilatkozta azt, hogy ellenzik a belső égésű motoros autók értékesítésének beszüntetését - írja az MTI.

Kipufogó
Kép: Depositphotos

Az iparvállalatok szövetségének (BDI) éves találkozóján Lindner elmondta, hogy az EU-ban képviselő szövetségi kormány nem támogatja az uniós jogszabályjavaslatot. Ezt azzal indokolta, hogy a piacgazdaság fontos eleme a technológiai nyitottság, és ezt egy nemesebb cél érdekében sem szabad feladni.

Szerinte az ökológiailag fenntartható gazdaság még nehezebben érhető el, ha kizárnak egy lehetséges technológiát. Hozzátette, hogy még nem lehet tudni, hogy lesznek-e majd olyan lehetőségek (például a szintetikus üzemanyagok terén), amelyekkel jelenleg még nem számolnak. Ha viszont betiltják az EU-ban az ilyen technológiával működő járműveket, akkor biztos, hogy nem is fognak fejleszteni ebben az irányban.

MTI

Beperelik Franciaországban a Renault-Nissant az olajzabáló motorjuk miatt Itthon a Renault Megane E-Tech, megtudtuk az új árát is

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!