New Hampshireben engedélyezik a repülő autókat

Közzétéve:
2020-08-07, 14:17

Az Egyesült Államok történetében először fogadtak el ilyen törvényt.

A repülő autók gondolata nem új keletű, az első koncepcióval Joeal Trout Rice rukkolt elő 1901-ben. Az álmot már több mint egy évszázada próbálják valóra váltani, sokan kísérleteztek működőképes repülő járművek gyártásával. Az Amerikai Egyesült Államokban eddig sehol nem engedélyezték a használatukat, egészen mostanáig.

Amerika történetében New Hampshire az első olyan állam, mely törvényt fogadott el a repülő autók engedélyezésére. A HB 1182-es számú jogszabályt Chris Sununu kormányzó írta alá, ezzel új korszakot nyitva az autós közlekedésben.

„A jogszabály elfogadása egy mérföldkő az autózás történetében. New Hamphsire állama lesz az új közlekedési technológia úttörője. Az emberek már évtizedek óta várnak erre az áttörésre” - mondta Sam Bousfield, a Samson Sky autógyártó vezérigazgatója.

repülő autó

Fontos megjegyezni, hogy a törvény nem engedélyezi a repülő autók repülését New Hampshire állam területén, a közutakon való közlekedésük azonban zöld jelzést kapott. Az úton használható repülők kaphatnak rendszámot, és a többi autós által is igénybe vett infrastruktúrát is használhatják. A közúti úthálózatról azonban nem kapnak le-és felszállási engedélyt.

„Az úton használható repülő járművek csak kijelölt leszállópályát használhatnak le-és felszállás céljából. Ez a közúti úthálózaton nem engedélyezett, kivéve vészhelyzet esetén” - olvasható az új jogszabályban.

Vajon megvalósul a Vissza jövőbe című film 2. részében bemutatott repülő autók világa?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak

További hírek