2019. január 04. | 11:53

Egy hójáró Juke, egy limitált GT-R, színes X-Trail és egy furgon: elég vajon lenyűgözni az embereket?

Január 11-13 között kerül megrendezésre a Tokiói Autószalon, ahol a Nissan próbálja magát minél jobban belopni a közönség szívébe. Teszi ezt úgy, hogy ebben segítségére lesz a Nissan márkanagykövete, a Grand Slam-bajnok Naomi Osaka, aki beszállt 1-2 modell tervezésébe is. Már ami a látványt illeti. Naomi Osaka ötletei alapján kapott a Nissan X-Trail egy vadító matt fekete-arany külsőt, amihez egy sportos fekete belső, bőr elemekkel társul.

A teniszező nem csak az X-Trail kapcsán segít be a Nissannak, de ott van egy másik projektben is: a keze nyomát viseli egy limitált példányszámban kiadandó GT-R is! A limitált példányszám itt tényleg nagyon keveset jelent, alig 50 darabot fognak gyártani ebből a speciális GT-R-ből, ami Midnight Opal fényezéssel (ami egy egészen jól mutató sötétlila szín), fekete belsővel, Oszaka Naomi felelt a színvilág kialakításáért.

Persze ha éppen nem vagy annyira oda a lila színért, kérheted a fekete, vagy fehér színben is a GT-R-t, csak hogy konzervatív színekkel is rendelhesd az 50 darabos limitált kiadást.

De nem csak „hétköznapi” modellekkel áll elő a Nissan a Tokiói Autószalonon, hanem például egy egészen kis mókás négykerekűvel. A Nissan ugyanis a Juke-ból készített egy olyan modellt is, ami kerekek helyett lánctalpakat kapott, hogy tökéletesen tudjon haladni havas terepen. Nem lesz a Juke Adventure-ből tömeggyártott modell, a lánctalpas jószág ugyanis csak tanulmányautó marad. Tanulmányautóhoz képest viszont szórakoztató, azt meg kell hagyni.

Nem ez lesz az egyetlen tanulmányautó, amivel japán közönség előtt elő akar rukkolni a Nissan, ott lesz az Elgrand Sports Premium is. Az Elgrand csak Ázsiában kapható, bár arra kíváncsi lennék, hogy a többi furgon között hogyan teljesítene az európai/amerikai piacokon is.