Nyom nélkül loptak el egy Ferrarit

Közzétéve:
2019-05-15, 14:08

Az autó korábban Eddie Irvine tulajdonában állt – jelenleg 2 millió eurót ér

Társszerző: Hajdu Balázs

A német rendőrség nyomára bukkant egy 1985-ben gyártott Ferrarinak. Az autót egy potenciális vevő próbálta meglovasítani, azzal a szöveggel, hogy próbakörre vinné a gépet. A lopással vádolt gyanúsított egyelőre szabadlábon van. Az autó korábban az egykori Forma-1-es pilóta, Eddie Irvine tulajdonában állt.

parkol Eddie Irvine korábbi Ferrarija

A szóban forgó jármű egy Ferrari 288 GTO, melynek értéke 2 millió euró (640 millió forint) körül mozog. A düsseldorfi rendőrség elmondta, hogy a gyanúsítottat még keresik, a nyomozásban pedig kérik a lakosság segítségét is.

A történet sima, hétköznapi autóvásárlásként indult. Egy férfi jelentkezett a hirdetésre, és megbeszélt egy találkozót a tulajdonossal. A próbakör során a potenciális vevő is vezethette az autót. Amikor a volán mögé került, egyszerűen elviharzott a kocsival, miközben az eladó döbbenten állt a járdán.

Nyom nélkül eltűnt

A rendőrségi nyomozás eddig nem járt sikerrel, annak ellenére, hogy az eladó az első találkozáskor fényképet is készített a lehetséges vásárlóról. A lopott járműh nagyon hasonlít a Ferrari 308 GTS-hez, melyet Thomas Magnum vezetett a népszerű televíziós sorozatban. Az olasz versenygép megjelent a Miami Vice című sorozatban, vagy a James Bond: Aranyszem című filmben is.

Magnum egy Ferrarira támaszkodva

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

DW

Kapcsolódó írások

DeLorean DMC 12, fémszínű, nyitott ajtók, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, alulról fotózva
2014. április 04.
Képes vagy felismerni mind a 8 veterán járművet?
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.

További hírek