Társszerző: Hajdu Balázs

A német rendőrség nyomára bukkant egy 1985-ben gyártott Ferrarinak. Az autót egy potenciális vevő próbálta meglovasítani, azzal a szöveggel, hogy próbakörre vinné a gépet. A lopással vádolt gyanúsított egyelőre szabadlábon van. Az autó korábban az egykori Forma-1-es pilóta, Eddie Irvine tulajdonában állt.

A szóban forgó jármű egy Ferrari 288 GTO, melynek értéke 2 millió euró (640 millió forint) körül mozog. A düsseldorfi rendőrség elmondta, hogy a gyanúsítottat még keresik, a nyomozásban pedig kérik a lakosság segítségét is.

A történet sima, hétköznapi autóvásárlásként indult. Egy férfi jelentkezett a hirdetésre, és megbeszélt egy találkozót a tulajdonossal. A próbakör során a potenciális vevő is vezethette az autót. Amikor a volán mögé került, egyszerűen elviharzott a kocsival, miközben az eladó döbbenten állt a járdán.

Nyom nélkül eltűnt

A rendőrségi nyomozás eddig nem járt sikerrel, annak ellenére, hogy az eladó az első találkozáskor fényképet is készített a lehetséges vásárlóról. A lopott járműh nagyon hasonlít a Ferrari 308 GTS-hez, melyet Thomas Magnum vezetett a népszerű televíziós sorozatban. Az olasz versenygép megjelent a Miami Vice című sorozatban, vagy a James Bond: Aranyszem című filmben is.