Nyom nélkül loptak el egy Ferrarit

Közzétéve:
2019-05-15, 14:08

Az autó korábban Eddie Irvine tulajdonában állt – jelenleg 2 millió eurót ér

Társszerző: Hajdu Balázs

A német rendőrség nyomára bukkant egy 1985-ben gyártott Ferrarinak. Az autót egy potenciális vevő próbálta meglovasítani, azzal a szöveggel, hogy próbakörre vinné a gépet. A lopással vádolt gyanúsított egyelőre szabadlábon van. Az autó korábban az egykori Forma-1-es pilóta, Eddie Irvine tulajdonában állt.

parkol Eddie Irvine korábbi Ferrarija

A szóban forgó jármű egy Ferrari 288 GTO, melynek értéke 2 millió euró (640 millió forint) körül mozog. A düsseldorfi rendőrség elmondta, hogy a gyanúsítottat még keresik, a nyomozásban pedig kérik a lakosság segítségét is.

A történet sima, hétköznapi autóvásárlásként indult. Egy férfi jelentkezett a hirdetésre, és megbeszélt egy találkozót a tulajdonossal. A próbakör során a potenciális vevő is vezethette az autót. Amikor a volán mögé került, egyszerűen elviharzott a kocsival, miközben az eladó döbbenten állt a járdán.

Nyom nélkül eltűnt

A rendőrségi nyomozás eddig nem járt sikerrel, annak ellenére, hogy az eladó az első találkozáskor fényképet is készített a lehetséges vásárlóról. A lopott járműh nagyon hasonlít a Ferrari 308 GTS-hez, melyet Thomas Magnum vezetett a népszerű televíziós sorozatban. Az olasz versenygép megjelent a Miami Vice című sorozatban, vagy a James Bond: Aranyszem című filmben is.

Magnum egy Ferrarira támaszkodva

Forrás:

DW

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Ferrarik egymás mellett a Pebble Beach-en
2019. augusztus 27.
A Scuderia Ferrari 2019-ben ünnepelte a 90. évfordulóját, amelyet számos helyen méltóképp megünnepeltek.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit