Nyom nélkül loptak el egy Ferrarit

Közzétéve:
2019-05-15, 14:08

Az autó korábban Eddie Irvine tulajdonában állt – jelenleg 2 millió eurót ér

Társszerző: Hajdu Balázs

A német rendőrség nyomára bukkant egy 1985-ben gyártott Ferrarinak. Az autót egy potenciális vevő próbálta meglovasítani, azzal a szöveggel, hogy próbakörre vinné a gépet. A lopással vádolt gyanúsított egyelőre szabadlábon van. Az autó korábban az egykori Forma-1-es pilóta, Eddie Irvine tulajdonában állt.

parkol Eddie Irvine korábbi Ferrarija

A szóban forgó jármű egy Ferrari 288 GTO, melynek értéke 2 millió euró (640 millió forint) körül mozog. A düsseldorfi rendőrség elmondta, hogy a gyanúsítottat még keresik, a nyomozásban pedig kérik a lakosság segítségét is.

A történet sima, hétköznapi autóvásárlásként indult. Egy férfi jelentkezett a hirdetésre, és megbeszélt egy találkozót a tulajdonossal. A próbakör során a potenciális vevő is vezethette az autót. Amikor a volán mögé került, egyszerűen elviharzott a kocsival, miközben az eladó döbbenten állt a járdán.

Nyom nélkül eltűnt

A rendőrségi nyomozás eddig nem járt sikerrel, annak ellenére, hogy az eladó az első találkozáskor fényképet is készített a lehetséges vásárlóról. A lopott járműh nagyon hasonlít a Ferrari 308 GTS-hez, melyet Thomas Magnum vezetett a népszerű televíziós sorozatban. Az olasz versenygép megjelent a Miami Vice című sorozatban, vagy a James Bond: Aranyszem című filmben is.

Magnum egy Ferrarira támaszkodva

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

DW

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra

További hírek