2021. november 16. | 11:35

Pár kattintás után az ember gyorsan felmérheti, hol érdemes megállni tankolás céljából.

Hétfőn életbe lépett a kormány azon rendelete, amely 480 forintban maximalizálja a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát február közepéig. A szabályok a magasabb oktánszámú üzemanyagokra nem vonatkoznak, de vannak kutak idehaza, amelyek a prémium benzint a sima 95-öshöz hasonlóan olcsón árulják. Most megmutatjuk, hogyan lehet kiszűrni ezeket a töltőállomásokat néhány pillanat alatt.

 

Először is fel kell menni a Holtankoljak.hu nevű oldalra, ahol normál esetben az aktuális üzemanyagárakról is lehet tájékozódni. A felső sorban több menüpont is elérhető, most a „Töltőállomások” nevű mező a lényeges, ami, mint a neve is mutatja, lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy megnézzék, hol tudnak a legolcsóbban tankolni a közelben.

Mielőtt továbbmennénk, jöjjön egy hasznos tanács: keresés előtt engedélyezzük a webhelynek az aktuális tartózkodási helyünkhöz való hozzáférést. Ezt úgy tudjuk megtenni, ha rákattintunk az URL-mező végén található ikonra, a két felajánlott opció közül elfogadjuk a fentit, majd rákattintunk a „Kész” felirattal ellátott gombra.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a lényegi rész. Értelemszerűen előbb ki kell választani a megfelelő települést, a főváros esetében arra a kerületre is rákereshetünk, ahol épp vagyunk. Ezután rábökhetünk az általunk keresett üzemanyag-típusra, itt van lehetőség a prémium benzin kiválasztására is. A harmadik és egyben utolsó lépés során azt kell megadnunk, hogy melyik üzemanyag-forgalmazót preferáljuk, ha nincs ilyen, az sem probléma, ilyenkor válasszuk az „Összes hálózat” lehetőséget, majd nyomjunk rá a „Mutasd” gombra.

Ha mindent jól csináltunk, akkor az adatbázis feldob néhány lehetőséget, nekünk pedig már csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a legszimpatikusabb kutat. Ha az adott városban nem jutunk hozzá a prémium üzemanyaghoz, akkor érdemes rákeresni arra, mi a helyzet a szomszédos településeken, Budapest esetén pedig a további kerületekben ajánlott szétnézni.

Mobilos nézet

Ha a telefonodat használva szörfölsz a neten, akkor a jobb felső sarokban található „Menü” gombra kell koppintani, majd rá kell bökni a „Töltőállomások” mezőre. Utána kezdhetsz bele a fent ismertetett lépések végrehajtásába.