A magyar kormány támogatásával elektromos személyautókat vásárolt az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) 90 kórháznak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, 249 elektromos Volkswagen Golf típusú autót vásárolt a tárca, a beszerzéshez 3 milliárd forinttal járult hozzá a kormány.

Elektromos autók Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház parkolójában

A verdákat – amelyek egy töltéssel 200 kilométert tudnak megtenni – vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, ügyintézésre, szakemberek soron kívüli szállítására lehet majd használni.

A minél gördülékenyebb munkavégzés okán a kórházakhoz 132 töltőállomást is telepítettek. A magyar kormány egyébként szeretné elérni, hogy 2030-ra az állami gépkocsipark 30 százalékát az elektromos meghajtású autók tegyék ki.

Elektromos autók Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház parkolójában

Az Orbán-kormány egyébként megreformálná a jelenleg is futó elektromos autó támogatási rendszert, a változtatás elsősorban a Magyar Postát és a taxi vállalatokat érintené előnyösen.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Frissítés: az autók egy részét már használatba vették, Gondos Miklós elmondása szerint a kórházakat csak az üzemben tartás és a casco biztosítás költségei terhelik.