csütörtök - 2023. szeptember 28.
27 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Öt napra leáll a termelés Oroszország legnagyobb autógyárában

2022. május 16. | 20:13

Az AvtoVAZ számára az alkatrészhiány jelent komoly hátráltató tényezőt.

Ezen a héten öt napra leállítják a termelést az orosz AvtoVAZ gyárában. A döntés hátterében az Ukrajnában zajló háború miatt erősödő alkatrészhiány áll, közölte az ASM érdekvédelmi szervezet.

Oroszország legnagyobb autógyártójánál júniustól a négynapos munkahét bevezetését tervezik. Időközben az is kiderült, hogy a 68 százalékos többségi tulajdont birtokló Renault a NAMI orosz kutatóintézetnek adja el részesedését. A francia cég márciusban függesztette fel tevékenységét moszkvai üzemében, a mostani lépéssel pedig hátat fordít a teljes orosz piacnak. Az elemzők szerint ez rendkívül fájó veszteség lehet a Renault számára.

A hónapok óta tartó fegyveres konfliktus miatt eddig közel 750 vállalat dobbantott az orosz piacról, vagy függesztette fel tevékenységét Oroszországban. A francia Schneider Electric elektromos berendezéseket gyártó vállalat szintén átadja oroszországi és fehéroroszországi üzemeit egy helyi vezetésnek. A szintén francia Societe Generale bank 3 milliárd eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, miután megvált a Vlagyimir Potanyin orosz oligarchához köthető befektetési cég, az Interros Capital egyik leányvállalatától.

Oroszország kész feltámasztani hamvaiból a Moszkvicsot Rekordmagasságban az üzemanyag ára Amerikában

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!