2020. április 02. | 12:13

A Suzuki főleg az indiai piacra szánja a hosszított modellt.

Korábban felröppent a hír, hogy a háromajtós Suzuki Jimny forgalmazását az emissziós normák miatt kénytelenek lesznek megszüntetni Európában. Felmerült egy olyan megoldás, hogy a terepjárót kétüléses, haszongépjármű kivitelben árulják tovább, azokra ugyanis nem olyan szigorú kibocsátási szabályok vonatkoznak.

Most azonban újabb fejlemény történt a Jimny esetében, az indiai Autocar beszámolója szerint ugyanis készítenek egy hosszított tengelytávú, ötajtós kivitelt a japánok. Az indiai piacon ugyanis nem lenne túl nagy sikere a pici csomagtartóval és szűk kabinnal rendelkező változatnak, ezért a méretnövelés mellett döntöttek a piaci sikeresség érdekében. Az ötajtós változatot Magyarországon valószínűleg nem fogják forgalmazni a jelenlegi állás szerint.

A „nagy Jimny” orrában a Suzuki 1,5-ös motorja dolgozik majd 102 lóerővel, természetesen összkerékhajtás és felező is elérhető lesz hozzá. A japán piacon a rövid változatot egyébként egy 660 köbcentis háromhengeressel árulják, manuális vagy automata váltóval.