2021. március 31. | 10:39

A munkavállalók többsége nem volt felkészülve erre a hírre.

A Johnson Electric bejelentette, hogy végleg bezárja az Ózdon található üzemét, ahol autóipari alkatrészek gyártása folyik. 2022 áprilisáig mintegy 800 fő veszíti el a munkáját a településen, írja a Napi.hu.

Az üzem bezárását az ott gyártott termékek keresletének csökkenésével magyarázta a cég. A vállalat azt közölte, hogy a visszaesés mértéke az üzem működtetésének gazdasági fenntarthatatlanságához vezetett. A Johnson Electric képviselői kedden közölték a vezetőség döntését a munkavállalókkal. A hírek szerint sokakat váratlanul ért a hír.

„Reggel a műszak elején összehívtak minket egy tájékoztatóra. Csak akkor mondták el, hogy legkésőbb 2022 áprilisáig elengednek minket a cégtől, és teljesen kivonul a Johnson Ózdról. Régóta halljuk már, hogy nem gazdaságos az üzem működése, de nem gondoltuk, hogy ilyen hamar bezárnak minket. Az elmúlt hónapban például két embert is vettek fel hozzánk irodára. Egyikőjük tudom, hogy több ajánlatot is visszautasított ezért a pozícióért” – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő mérnök a Napi.hu újságírójának.

„Nem tudjuk mi lesz velünk, ha bezár a gyár. Csak remélni tudjuk, hogy jön majd egy másik ide, ahol dolgozhatunk. Vannak köztünk, akik nagyon régóta itt vannak. Ők meg akarják várni amíg elbocsájtják őket, így számíthatnak végkielégítésre, ami körülbelül három havi fizetés. De azok, akik csak pár éve, hónapja dolgoznak itt, azok mehetnek Miskolcra vagy Egerbe, vagy az Alföldre gyümölcsöt szedni a nyáron, azoknak nincs munka. A Wellis-be sem vesznek fel ennyi embert” – mondta egy operátor a hírportálnak, aki a másik nyilatkozóhoz hasonlóan anonimitásának megőrzését kérte.

Tavaly februárban az ABB egy hírben jelentette be kivonulását Ózdról, a gyárbezárás közel 1000 ember érintett. A cég helyére a Wellis Magyarország Zrt. érkezett, amely jelenleg körülbelül 300 embert foglalkoztat.

A Johnson Electric Group elektromos motorok, indítómotorok és kapcsolódó elektromechanikai alkatrészek gyártására szakosodott. A JE közleménye szerint az ózdi üzem bezárása a hatvani gyáregységet nem érinti.

Napi.hu

Google Maps