hétfő - 2023. február 06.
-9.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Özönvíz: Elzárja a településeket a külvilágtól a Hernád

2020. október 17. | 16:46

Kritikus a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A napokban lezúdult tetemes mennyiségű csapadék miatt megáradt a Hernád mellékfolyó, így útszakaszokat kelleett lezárni. Az éjszaka és a hajnali órákban nőtt az elzárt települések száma - közölte az MTI-vel szombaton Pécsi Norbert Sándor, Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Kiskinizs települést teljesen elzárta a külvilágtól a Hernád, miután a  Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötőút egy szakaszát teljesen le kellett zárni.

Nem túl rózsás a helyzet Hernádszentandráson sem, sem Pere, sem Ináncs sem Encs felől nem lehet bejutni a községbe. Sajóvelezdet is csak bizonyos irányból, egésze konkrétan Királd vagy Sajómercse felől lehet csak megközelíteni. Sajókazára nem lehet eljutni a 26-os főútról, csak Múcsony felé kerülve. Sajógalgócba csak földúton lehet közlekedni.

Útzár van érvényben továbbá Muhi és Köröm valamint Sajólád és Bőcs között is.

Putnok és Sajóvelezd közötti út egy szakasza lezárásra került, de a 26-os főúton lehet kerülni. Novajidrány és a Vizsoly között sem autózható az út, Encs vagy Gönc felé vezet kerülőút. Halmaj és Abaújszántó között Hernádkércs határában van érvényben útzár, a közutasok a Szikszó - Onga - Megyaszó kerülőutat javasolják.

Jó hír, hogy az árhullám az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közleménye szerint levonulóban van. A szombati nap folyamán még lehet számítani csekély mennyiségű csapadékra a térségben, vasárnaptól azonban javul a helyzet. Az Időkép előrejelzése szerint a jövő hét végéig számottevő esőzésre nincs esély.

MTI

Sokan nem engedték el a szirénázó rendőrautót az M7-esen - VIDEÓ A használtautó-vásárlás menete 5 egyszerű lépésben

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!