Ukrajnában a hatóság engedélyezni akarja a mobilra rögzített közlekedési szabálysértések bizonyítékként való elfogadását, írta meg az ottani belügyekben jártas karpathir.com.

Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes az Ukrajna 30 fórumon arról beszélt, hogy a rendőrségnek beküldött videó alapján eljárás indítható a szabálysértő ellen, a feljelentő pedig zsebre vághatja a kiszabott bírság tíz százaléka után járó pénzt.


Fotó: 112 Emergency Press Hírügynökség

Herascsenko emellett arról értekezett, hogy a szabálysértések eredményesebb kiszűrése érdekében még több menetrögzítő kamerát helyeznek ki a csomópontok közelében, emellett szigorítják a szabálysértők büntetését. A politikus egy ígéretet is tett, miszerint az ukrán utak minőségi javuláson fognak átesni a jövőben.

Minden bizonnyal a fedélzeti kamera által készített videókat is el lehet majd küldeni a rendőrségnek Ukrajnában. Idehaza is egyre többen használnak dashcamet az autójukban, a fedélzeti kamera használatának jogszerűségi kérdése bizony sok járművezetőt érint. A magyar jogszabály ugyan nem tiltja a fedélzeti kamera használatát, viszont nem árt tisztában lenni néhány dologgal. Ha érdekel a téma, akkor mindenképp less rá erre a cikkre.