2020. február 26. | 08:54

Az Audi A3 következő generációja a Genfi Autószalonon mutatkozhat be.

89 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból fognak készülni a következő Audi A3 üléshuzatai. A német autógyártó azt ígéri, hogy a PET-palackokból készített szövet ugyanolyan jó minőségű lesz, mint a hagyományos úton előállított textil.

Ülésenként 45 darab másfél literes újrahasznosított palackot használnak majd fel a gyártás során, egyedül az alsó vászonréteget nem tudják majd újrahasznosított műanyag-szövettel beburkolni. Az új A3-sokba szánt autószőnyegek 62 darab eldobható palack felhasználásával készülnek majd. A műanyag palackokból készült kárpitok különféle színkombinációkban lesznek kérhetőek.

A következő Audi A3 a tervek szerint március 3-án, a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be a nagyközönség előtt (egyelőre úgy néz ki, hogy az egyik legfontosabb európai autós seregszemle nem marad el a koronavírus miatt).

A negyedik generációs A3 új fényszórókat kapott, továbbá a hátsó lámpák is az Audi friss formanyelve szerint készültek. A modell 2020 végén jelenhet meg az európai autópiacokon, azt viszont még nem tudni, hogy az Audi mikor mutatja be a kocsit az Egyesült Államokban.