Pofonegyszerű és logikus megoldást kínál a Ford slusszkulcsaihoz

Frissítve:
2019-04-12, 15:56

A kulcs nélküli indítás és nyitás zárás mára már épphogy nem alapnak mondható, és az ilyen autók ellopása is egészen egyszerű

A legújabb és legelterjedtebb módszer a kulcs nélkül működő autók eltulajdonítására jelenleg a következő:

A tolvaj kolléga kiszúrja a tulajdonost és autóját, követi az áldozatot a lakásáig, persze párnás talpakon surranva, észrevétlenül. Majd amikor a gyanútlan tulaj haza ér a hosszú nap után és a fáradtságtól lezseren lehajítja a kulcsát az ajtótól többnyire fél-egy méterre lévő tárolóra, vagy felakasztja a falra stb. stb. akkor következik a „magic trick”. A bandita fogja magát és odasétál az ajtóhoz, majd az általában 2 méteres hatótávval rendelkező kulcsérzékelőt az ajtó mellé helyezi, és beméri a kulcs elektromos jeleit. Lemásolja azokat majd visszasétál a kiszemelt autóhoz. Odaáll, kinyitja, beindítja és gond nélkül elfárad vele a következő nepperig, ahol vagy atomjaira bombázzák, vagy kiütik róla az alváz és motorszámot és már mehet is a HAHU-ra.

Erre a jelenségre kínál most megoldást a Ford. Kifejlesztettek egy olyan kulcsot, amely 40 másodperc után alvó üzemmódba helyezi a jeladót. Hát a hülye is érti, minden eszközünk tud már automatikusan alvó módba kapcsolni, vannak kulcsok, amikkel már parkoltathatod az autód, mégis ez az egyetlen apró és pofon egyszerű megoldás még senkinek sem jutott eszébe.

Ford lopágátlós kulcsok

Az új Fiestához és Focushoz kínált kulcsok mozgásérzékelővel vannak ellátva, így ha leteszed valahová 1 percen belül ott kell lennie a banditónak, hogy sikeresen lenyúlja a kulcsod jeleit. Nyilván erre nem sok esélye lesz, ha csak nem egy közeli ismerősöd próbálja megfújni az autód. A lopásgátlós kulcsok ára 65-72 ezer forint.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. április 16.
A szakértők éjszakai lezárásra bíztatnak mindenkit, akinek kulcs nélkül is indul a járműve

További hírek