2020. február 05. | 16:07

A komplexum jövőre készülhet el, évi 20 ezer látogatóval számolnak.

Társszerző: Hajdu Balázs

Megkezdődött az építkezés a Porsche új élményközpontjának helyszínén, az Autodromo di Franciacorta versenypályán, Olaszországban. Az újonnan épülő komplexum lesz a német gyáróriás nyolcadik ilyen létesítménye.

A központ 60 hektárnyi területet foglal el, melyen egy 223 négyzetméteres épületet húznak fel. A létesítményben étterem, terasz és számos kiállított Porsche modell kap majd helyet. Az élményközpont fő attrakciója egy 2,5 kilométeres versenypálya lesz, ahol a látogatók kipróbálhatják az autókat. Ezenkívül egy 30 ezer négyzetméteres területet is létrehoznak, ahol biztonságos és dinamikus vezetési leckéket vehetnek az érdeklődők.

A Porsche évi 20 ezer látogatóra számít. A versenypályán megszerezhető élményt egy modern szimulátoros laboratórium teszi teljessé, ahol az érdeklődők virtuális térben gazdagíthatják vezetési tapasztalatukat. A központ egy elektromos gokartpályának is otthont ad. A Porsche vásárlói akár ebbe a létesítménybe is szállíttathatják kiválasztott autóikat.

Az olaszországi lesz a nyolcadik Porsche élményközpont. Az eddigiek Lipcsében, Silverstoneban, Atlantában, Le Mansban, Los Angelesben, Sanghajban és a Hockenheimringen épültek fel.

„Az élményközpont megtestesíti mindazt, ami a Porschéra jellemző. Elsőkézből kapott élmény, melyet soha nem felejtesz el. Vásárlóink ezt követően Franciacortában is kapcsolatba léphetnek a márkával. Várunk minden Porsche-rajongót, aki saját bőrén szeretné tapasztalni az egyedülálló élményt!” - mondta Detley von Platen, a Porsche kereskedelmi és marketing igazgatótanácsának tagja.