A Porsche segítségével élesztik fel az MR2-t?

Közzétéve:
2019-08-25, 14:50

A Toyota komoly fejlesztéseken gondolkozik.

Ahogy az már korábban kiderült, a japán gyártónak feltett szándéka, hogy visszahozza a Celica vagy az MR2 modellt a nyugdíjból. Vagy esetleg mindkettőt. Ahogyan a GT86-ot a Subaruval, a Suprát pedig a BMW-vel közösen fejlesztették, úgy az új sportmodellt is egy kooperáció eredményeként képzelik el. Az új projekt kapcsán pedig egy, a sportkocsik gyártásában hatalmas presztízzsel rendelkező vállalat neve merült fel, ezt a lehetőséget maga a Toyota vezető tervezője vetette fel.

Toyota MR2 koncepció elölről

Egy Supra tesztvezetésen nyilatkozott Tetsuya Tada arról, hogy komolyan gondolkodnak azon, hogy a 2007-ben megszüntetett MR2 modell új formában térjen vissza. Amikor megkérdezték tőle, hogy melyik vállalat a legszimpatikusabb számára ehhez a fejlesztési projekthez, a válasza nagyon rövid volt: a Porsche.

Az sajnos nem derült ki, hogy a mérnök ezzel a kijelentéssel viccelt, vagy pedig teljesen komolyan gondolta. Az viszont biztos, hogy a Toyota hajlandó valakivel együttműködni a következő sportos modelljük megalkotásában. Ennek egyik fő oka a költségcsökkentés, hiszen egy új sportautót önállóan kifejleszteni rengeteg anyagi forrást igényel.

Toyota MR2 koncepció hátulról

A Toyotánál szóba jött még egy sportautó, mely a kínálat csúcsán helyezkedne el. A GR Super Sport néven emlegetett modell egy hibrid hajtáslánccal ellátott hipersportautó lenne, nagyjából 1000 lóerős teljesítménnyel. Korábban arról is szó esett, hogy a Supra is kap majd erősebb kiviteleket, melynek fejlesztése már javában folyik.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

2019-es Toyota Supra tuning elülről
2019. október 18.
A Toyota sportautója máris kedvelt tuningalapnak számít.
1988-as Porsche 928 oldalról
2020. január 29.
Az 1988-as sportautót egy kanadai tulaj árulja.

További hírek