A Porsche segítségével élesztik fel az MR2-t?

Közzétéve:
2019-08-25, 14:50

A Toyota komoly fejlesztéseken gondolkozik.

Ahogy az már korábban kiderült, a japán gyártónak feltett szándéka, hogy visszahozza a Celica vagy az MR2 modellt a nyugdíjból. Vagy esetleg mindkettőt. Ahogyan a GT86-ot a Subaruval, a Suprát pedig a BMW-vel közösen fejlesztették, úgy az új sportmodellt is egy kooperáció eredményeként képzelik el. Az új projekt kapcsán pedig egy, a sportkocsik gyártásában hatalmas presztízzsel rendelkező vállalat neve merült fel, ezt a lehetőséget maga a Toyota vezető tervezője vetette fel.

Toyota MR2 koncepció elölről

Egy Supra tesztvezetésen nyilatkozott Tetsuya Tada arról, hogy komolyan gondolkodnak azon, hogy a 2007-ben megszüntetett MR2 modell új formában térjen vissza. Amikor megkérdezték tőle, hogy melyik vállalat a legszimpatikusabb számára ehhez a fejlesztési projekthez, a válasza nagyon rövid volt: a Porsche.

Az sajnos nem derült ki, hogy a mérnök ezzel a kijelentéssel viccelt, vagy pedig teljesen komolyan gondolta. Az viszont biztos, hogy a Toyota hajlandó valakivel együttműködni a következő sportos modelljük megalkotásában. Ennek egyik fő oka a költségcsökkentés, hiszen egy új sportautót önállóan kifejleszteni rengeteg anyagi forrást igényel.

Toyota MR2 koncepció hátulról

A Toyotánál szóba jött még egy sportautó, mely a kínálat csúcsán helyezkedne el. A GR Super Sport néven emlegetett modell egy hibrid hajtáslánccal ellátott hipersportautó lenne, nagyjából 1000 lóerős teljesítménnyel. Korábban arról is szó esett, hogy a Supra is kap majd erősebb kiviteleket, melynek fejlesztése már javában folyik.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.