A Porsche Taycan babérjaira törnek az amerikaiak

Közzétéve:
2019-08-28, 11:54

Egy 1200 lovas elektromos sportautóval állt elő a Drako Motors.

A Pebble Beach egyik nagy látványossága ez a tisztán elektromos hipersportautó, melyet a kaliforniai székhelyű Drako Motors mutatott be. A négyajtós, négyüléses fenevad a Drako GTE nevet viseli, és nem titkolt célja, hogy a Porsche Taycan nagy ellenfele legyen.

2019-es Drako Motors elektromos sportautó elölről

Az autó kecses, már-már olaszos vonalakat kapott, a légellenállásra is nagy hangsúlyt fordítottak a tervezésekor. Az elektromos rendszer összteljesítménye 1200 lóerő, maximális nyomatéka pedig 8800 Nm. A kerekeknél elhelyezett négy villanymotor közvetlen gázreakciókat eredményez, így elég vad menettulajdonságokkal rendelkezik ez az elektromos autó. A jármű végsebessége 330 km/óra, száguldást pedig egy 90 kilowattórás akkucsomag teszi lehetővé. A lítium-ion akkumulátort egyenárammal 150 kilowattos teljesítménnyel lehet gyorstölteni, míg váltóárammal 14 kilowattal.

2019-es Drako Motors elektromos sportautó elölről

A kasztni alá Öhlins futómű került, a 21 colos kerekek mögött pedig Brembo karbon-kerámia fékek figyelnek. A Drako GTE-ből 25 példány készül majd, egyenként 1,25 millió dolláros (355 millió forint) áron.

Amennyiben további érdekes híreket szeretnél hallani, tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

HVG

Kapcsolódó írások

Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.
2019. január 16.
Korábban már voltak törekvések az Audi PB18 e-tron sportkocsi sorozatgyártásba helyezésére, most azonban a projekt Ingolstadtban hivatalosan is zöld utat kapott

További hírek