2021. szeptember 16. | 12:03

Az 575 lóerős modell a legkeményebb terepeken is megállja a helyét.

A dolgok jelenlegi állása szerint 2021. szeptember 30-án a magyarországi mozikban végre bemutatják a James Bond-filmszéria huszonötödik részét, amely a Nincs idő meghalni címet viseli. Több tucat egzotikus és drága autó szerepel az új akciófilmben, és bizony nem mindegyikük úszta meg ép bőrrel a forgatást.

A legújabb James Bond-filmben új és klasszikus Land Rover modellek egyaránt megjelennek; emellett a film ihlette a Defender V8 Bond Edition limitált szériát. A Land Rover Defender és a Range Rover Sport SVR képességeit a profi kaszkadőrcsapat tesztelte a legvégsőkig. A Land Rover most betekintést engedett a kulisszák mögé, hogy megmutassa, hogyan forgatták le az egyik leglátványosabb mutatványt a terepjárós jelenethez.

A videóban a Range Rover Sport SVR áll a középpontban, hol a sárban csúszik, hol a vízben gázol, aztán lezuhan egy töltésen és átfordul egy sziklafal felett. Lee Morrison, aki az angol vidéki forgatásokat koordinálta elmondta, hogy sok modern filmmel ellentétben, amelyek a CGI-ra (számítógépesen létrehozott kép) támaszkodnak, itt minden kaszkadőrmutatványt valósághűen hajtottak végre.

A jelenetben Bondot, aki egy Toyota Land Cruisert vezet, kezdetben két nagyteljesítményű Range Rover Sport SVR üldözi. A filmben szereplő Land Roverek nagyrészt szabványosak voltak, azonban a kaszkadőrök védelme és a tartósság növelése érdekében módosított felfüggesztési elemeket és megerősített kormányoszlopokat építettek be.

A 2021-es Range Rover Sport SVR-ben található 5,0 literes, kompresszoros V8-as benzinmotor 575 lóerőt és 700 Nm forgatónyomatékot küld mind a négy kerékre egy nyolcfokozatú automata váltón keresztül. A jármű 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, a végsebessége pedig 283 km/óra.

Az új Land Rover Defender a közelgő akciófilmben is feltűnik majd, és a gyártó a terepjáró James Bond-témájú, limitált szériás változatát kínálja majd Európában. Az új Bond-filmben egy Land Rover Series III és egy Range Rover Classis is feltűnik, előbb Jamaicában, utóbbi pedig Olaszországban. Az első Land Rover, amely James Bond-filmben szerepelt, egy barna Range Rover Convertible volt a Polipka című alkotásban.

Az egzotikus és klasszikus autók széles skálája szerepel majd a franchise következő részében. Az első teaser klipben – amely 2020 novemberében jelent meg – egy 1994-es Maserati Quattroporte IV, egy 1964-es Aston Martin DB5, egy Aston Martin Valhalla concept és egy 1985-ös Aston Martin V8 volt látható.