2022. február 14. | 09:23

A sorozatgyártású modell másképp fest majd.

A Volkswagen már felhagyott a Passat szedán gyártásával Európában, ugyanakkor a modell kombi változata még elérhető a kontinensen. Az autógyártó nem is tervezi a Passat nyugdíjazását, az első kémfotók most futottak be a leköszönő generáció utódjáról, ami jelenleg egy öszvérnek számít.

A képeken szereplő autó azért tűnhet nagyon ismerősnek, mert az egy olyan prototípus, amely a VW európai szalonjaiban még kapható Passat karosszériáját használja. Ez a magyarázat arra, hogy különösebben nem is álcázták a kocsit, hiszen ez a dizájn valójában nem felel meg annak, ahogyan az új Passat kinéz majd. Azonban vannak így is érdekes részletek, amikről érdemes beszélni.

Ott van például az a fura elválasztó vonal az első és a hátsó ajtók között, ez a megoldás hosszabb tengelytávra utal az új Passat esetében, erre egyébként már a korai beszámolókban is volt utalás. A kerékjárati ívek is kissé nagyobbnak tűnnek és a kerekek pozíciója szintén a módosult nyomtávra utalhat. További képekért kattints erre a linkre.

Azt nem tudni pontosan, milyen motor hajtotta a prototípust, ugyanakkor a kocsi hátulja picit árulkodó, Európában általában ezt a kipufogóelrendezést használják a dízeleknél. Ettől függetlenül persze nem mondhatjuk biztosan azt, hogy ez a prototípus TDI-vel rendelkezik. Az viszont tény, hogy a sorozatgyártású modell lágy-hibrid (benzin- és dízelmotorral) és plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. 

Az új Passat csak kombi kivitelben lesz kapható, és a pletykák szerint egy masszívabb Alltrack változat is érkezik hozzá. Az újdonságot a Škoda Superb következő generációjával együtt fejlesztik majd, és mindkettő a VW pozsonyi üzemében készül.

Ha érdekel a Passat kombi egy korábbi darabja, ezt a bemutatót se hagyd ki!

Motor1

Volkswagen