Regisztrációhoz lesz kötve a töltőállomások használata a Westendben

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-04, 08:58

Az autósok 240 percen keresztül használhatják az AC töltőket, egyelőre még ingyenesen.

Az új elektromobilitási törvény miatt megváltozik az elektromos autók töltési menete a Westendben, derül ki a Villanyautósok cikkéből. A változás nem lesz grandiózus, a lényeg az, hogy a bevásárlóközpont parkolójában található töltőállomások használata előtt ki kell tölteniük egy regisztrációs lapot az autósoknak.

Az ingyenes töltési lehetőség egyre nagyobb vonzerővel bír, hiszen Magyarországon folyamatosan csökken a díjmentesen használható e-töltők száma. A Westend parkolója pedig több villanyautós találkozónak is hely biztosított az elmúlt években, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy szeretnek oda járni a hazai villanyautósok.

Elektromos autó vesz fel áramot a Westend parkolójában

Ám értelemszerűen a Westendnek is meg kell felelnie az új elektromobilitási törvény által támasztott követelményeknek, így ott is változik a töltőpontok és a parkoló használati rendje. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a töltéshez előzetes regisztráció lesz szükséges, amelyet online (a www.westend.hu oldalon), vagy a bevásárlóközpontban található információs pultnál (Millennium Udvar) lehet majd elvégezni.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, a regisztráció során a nevünket, az e-mail címünket és a telefonszámunkat kell megadnunk. A telefonszám megadása egyébként nem kötelező, de minden bizonnyal azért ajánlott. A szerződéskötés megkötése után az ember kézhez kap egy kártyát, melynek az érvényességi ideje 3 év. A részletes használati feltételekről ide kattintva lehet tájékozódni.

Villanyautó vesz fel áramot

Az ügyfelek 4 órán keresztül tölthetik az autójukat a Westend 22 kW-os AC töltőin, amelyekhez helyben nem biztosítanak kábelt, azt az autósoknak kell magukkal hozniuk. A töltés ingyenes marad, de a szolgáltató jelezte, hogy fenntartja a töltési díj bevezetésének jogát. A parkolásért a zöld rendszámos autók tulajdonosainak is fizetniük kell, a parkolási díj összege óránként 380 forint (a Westend honlapja szerint a zöld rendszámú autókra vonatkozó ingyenes parkolási lehetőség már 2020 elején megszűnt).

Villanyautó vesz fel áramot

Csütörtökön a villanyautosok.hu nevű oldal egyik olvasója jelezte, hogy még nem lehet regisztrálni, mert csúszik a fejlesztés (az információs pultnál mondták neki ezt). Tehát a töltőpontok és a parkoló használati rendje nem szeptember 7-én (hétfőn) változik, ahogy azt eredetileg tervezték. A pultnál érdeklődő olvasó azt is megosztotta a fórumtársaival, hogy a töltők 11 kW-ra vannak korlátozva.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Ha az alábbi videó nem indulna el, akkor kattints erre a linkre.

Kapcsolódó írások

2020-as Tesla Model X elölről
2020. június 11.
A tisztán elektromos járművek száma átlépte a 9000-es határt.
Magyarországon kiadott vezetői engedélyek egymásra dobálva
2020. június 16.
Ez a változás kapóra jöhet a sofőrhiánnyal küzdő mentőszolgálatnak.

További hírek