Az ügyfelek kérésének eleget téve már mattlakkozással is készülnek modellek az Audi győri autógyárában. Az Audi Hungaria tájékoztatása szerint a vállalaton belül hazánkban készülnek először a matt és a fényes lakkozású autók ugyanazon a gyártósoron, szériagyártásban.

Mattlakkozás
Fotó: Audi

A szériagyártás négy színnel vette kezdetét, a vásárlók a Daytona-szürke, a Tőr-ezüst, a Harmat-szürke és Piton-sárga árnyalatok közül választhatnak. A mattlakkozás a Győrben gyártott valamennyi jármű (Audi TT, TT RS Coupé és Roadster, illetve Q3, RS Q3 és ezek Sportback kivitelei) esetében kérhető, az első megrendelés egy matt színű RS Q3 modellre vonatkozott, árulta el az Audi Hungaria járműgyártásáért felelős igazgatósági tagja, Les Zoltán.

Mattlakkozás
Fotó: Audi

A szakember hozzátette, az Audi Konszernben a győri az első üzem, ahol a gyártási folyamat során, ugyanazon a gyártósoron fényes és mattlakkot is tud készíteni a vállalat. Az új technológia bevezetése előtt a vállalat munkatársai kiépítették a körvezetéket a lakkellátó termektől a robottérig, illetve a robotokat is átalakították. Az üzemben összesen 10 robot található, ezeket a mattlakkozás sajátosságainak megfelelően programozták és tesztelték.

Mattlakkozás
Fotó: Audi

Az Audi magyar gyárában évente több mint 160 000 autó készül, melyek fényezése a 43 000 négyzetméter alapterületű lakkozóban történik. Az Audi mellett a Mercedes is gyárt autókat Magyarországon, ezt a jövőben a BMW is elmondhatja majd magáról, a bajor autógyártó debreceni üzeme már javában épül.