A cikket a Magyar Autókereskedőház támogatta.

Nemcsak a tavasz van itt, hanem az első Tesla Model 3-ak is megérkeznek Magyarországra. Azonban ha előrendeltél, akkor még várnod kell, hogy a Tesla legolcsóbb kompaktja hozzád kerülhessen. Mit tehetsz azért, hogy a folyamat felgyorsuljon és ne kelljen várnod az év végéig?

Ha korábban előrendelésen gondolkodtál volna, akkor tapasztalhattad, hogy mivel Magyarország az Other Europe-kategóriába esik, ezért 2019 novemberénél hamarabb nem vásárolhat tőlük magyarországi lakcímmel rendelkező magánszemély, vagy ide bejegyzett cég.

Tesla Model 3 vásárlás

Ha azonban a Magyar Autókereskedőház Zrt.-n keresztül, közvetlenül a németországi Teslától rendelsz, akkor a várakozás alig 2 hónapra rövidül!

A Teslásokat összefogó teslasok.hu-n leírta ennek a menetét egy olyasvalaki, aki a hosszas várakozás helyett inkább a gyorsabb utat választotta:

„Január 31-én leadtuk a rendelést egy Model 3-ra, amit jövő héten veszünk át. Többen kértétek, hogy írjak róla, így ez a bejegyzés a rendelés története.” – kezdődik a leírása.

Tesla Model 3 rendelés

Az általa vásárolt modell tulajdonságai:

  • Long Range, All-Wheel Drive
  • Deep Blue Metallic
  • 18" Aero Wheels
  • All Black Interior
  • Full Self-Driving

Eredetileg nem Full Self-Driving önvezető rendszerrel rendelték, csak Enhanced Autopilottal, mert a rendeléskor pusztán ez az opció állt rendelkezésre, azonban a Model 3 termelése és szállítási nehézségei közepette a Tesla csökkentette a Model 3 árát, pont annyival, amennyivel többe a Full Self-Driving került volna. Így a Magyar Autókereskedőház felvette a kapcsolatot a Teslával, akik felajánlották, hogy az eredeti árért megkapják a Full Self-Drivingot is.

Így a rendelt Model 3, ezekkel az extrákkal 22 800 000 forintba került, ez már tartalmazza a Teslánál standard kezelési költséget, valamint a Magyar Autókereskedőház díját is, amiben benne van a szállítás, regisztráció, ügyintézés is.

László körbenézett más Tesla kereskedőknél is, azonban a MAH Zrt.-t találta a legjobb ár/érték arányúnak.

Az eredeti bejegyzését elolvashatod a Teslások honlapján!

Jövő héten érkezik az első kontingens a megrendelt Model 3-akból, amiről mindenképp be fog számolni az Alapjárat is, kövess minket figyelemmel!