2019-ben érkezik az új Tesla

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Még meg sem kezdődött a Model 3 értékesítése, de a Tesla 2 év múlva újabb típust akar piacra dobni.

A Model 3 bemutatásával megtörtént az első lépés a megfizethetőbb elektromos autók felé a kaliforniai cégtől. A következő pedig egy kisebb crossover lesz, a Model Y.

Tesla Model Y

A Model X és a Model 3 keveréke a Model Y

 

A Model Y bizonyíték arra, hogy a Tesla továbbra is meg akarja őrizni piacvezető szerepét modellpalettájának bővítésével. Várhatunk egy teljesen elektromos pickupot, illetve egy újabb roadstert. Emellett a Tesla gőzerővel dolgozik az elektromos kamionokon és buszokon. 

A Tesla második SUV felépítésű autója, a Model Y, egy olcsóbb alternatívát jelent a kategória szerelmeseinek, ezáltal a gyártó jobban jelen lehet a piacon. Ez is jelzi, hogy ideje komolyabban venni a céget, lassan teljes értékű gyártók lesznek, komoly veszélyt jelenthetnek a prémium márkákra.  

Elon Musk

Elon Musk hihetetlen sikersztorit visz véghez a Teslával

 

A részletek még nincsenek teljesen elsimítva, de Elon Musk bizakodóan beszél az új modellről. A dizájn szorosan követi a nagy testvér Model X vonalait, Musk a sirályszárnyas autókat is szeretné megtartani. Természetesen a Model 3 frissebb nyelvezete is felismerhető, például az autó orrán. Ha már itt tartunk, a Model Y platformja is a Model 3 alól származik, így hosszú fejlesztési időt és rengeteg pénzt spórolhatott meg a Tesla. Az akkumulátor csomagokról egyelőre nem esett szó, de nem lenne nagy meglepetés ha azt is a 3-tól örökölne az Y.

Kapcsolódó írások

2019. február 21.
Tegnap végigszáguldott a hír, hogy Tesla-kereskedés nyílik Budapesten, ami nem feltétlenül olyan lesz, mint ahogy azt a cikkek sugallják
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
A Tesla Motors története
2018. november 02.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.