2019-ben érkezik az új Tesla

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Még meg sem kezdődött a Model 3 értékesítése, de a Tesla 2 év múlva újabb típust akar piacra dobni.

A Model 3 bemutatásával megtörtént az első lépés a megfizethetőbb elektromos autók felé a kaliforniai cégtől. A következő pedig egy kisebb crossover lesz, a Model Y.

Tesla Model Y

A Model X és a Model 3 keveréke a Model Y

 

A Model Y bizonyíték arra, hogy a Tesla továbbra is meg akarja őrizni piacvezető szerepét modellpalettájának bővítésével. Várhatunk egy teljesen elektromos pickupot, illetve egy újabb roadstert. Emellett a Tesla gőzerővel dolgozik az elektromos kamionokon és buszokon. 

A Tesla második SUV felépítésű autója, a Model Y, egy olcsóbb alternatívát jelent a kategória szerelmeseinek, ezáltal a gyártó jobban jelen lehet a piacon. Ez is jelzi, hogy ideje komolyabban venni a céget, lassan teljes értékű gyártók lesznek, komoly veszélyt jelenthetnek a prémium márkákra.  

Elon Musk

Elon Musk hihetetlen sikersztorit visz véghez a Teslával

 

A részletek még nincsenek teljesen elsimítva, de Elon Musk bizakodóan beszél az új modellről. A dizájn szorosan követi a nagy testvér Model X vonalait, Musk a sirályszárnyas autókat is szeretné megtartani. Természetesen a Model 3 frissebb nyelvezete is felismerhető, például az autó orrán. Ha már itt tartunk, a Model Y platformja is a Model 3 alól származik, így hosszú fejlesztési időt és rengeteg pénzt spórolhatott meg a Tesla. Az akkumulátor csomagokról egyelőre nem esett szó, de nem lenne nagy meglepetés ha azt is a 3-tól örökölne az Y.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. január 08.
A 2 milliárd dolláros üzem hivatalosan is megkezdte a gyártást
2019. február 21.
Tegnap végigszáguldott a hír, hogy Tesla-kereskedés nyílik Budapesten, ami nem feltétlenül olyan lesz, mint ahogy azt a cikkek sugallják

További hírek