2019. december 10. | 11:01

Csúnyán összetört a Model 3 eleje.

Gondatlan vezetéssel gyanúsította meg a rendőrség azt a férfit, akinek az önvezető Teslája hátulról belehajtott egy rendőrautóba az Egyesült Államokban. A baleset pillanatában a vétkes sofőr nem figyelte az utat.

A Tesla Model 3 egy út szélén álló rendőrautóba hajtott bele, amely egy műszaki hibás autó mögött vesztegelt. Az elektromos autó először a rendőrautónak, majd a műszaki hibás kocsinak is nekiment magától. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg.

A Tesla sofőrje azt mondta a rendőröknek, hogy azért kapcsolta be az önvezető funkciót, mert le akarta csekkolni, hogy a hátsó ülésen utazó kutyájával minden rendben van-e. Vagyis a baleset pillanatában nem nézte az utat, hiszen hátra kellett fordulnia, hogy rávethesse a pillantását a házi kedvencére.

Ami egyúttal azt is jelenti, hogy a kormányt sem fogta a férfi, pedig a Tesla többször is hangsúlyozta már, hogy a robotpilóta bekapcsolása után sem szabad hátradőlni, figyelni kell az utat, és a kormányon kell tartani mind a két kezünket, ha esetleg korrigálni kell.