Rendőrök mellett parkolt a tesója kocsiját lenyúló kábszis sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-20, 12:15

A járőrök által megszólított 35 éves férfi beszélni is alig tudott, annyira be volt állva.

A rendőrök karjaiba futott az a férfi, aki bátyja autójával, vezetői engedély nélkül furikázott. A szabálysértések sorát elkövető járművezető kabátjának zsebéből droggyanús anyag került elő, ráadásul a vele szemben elvégzett gyorsteszt is pozitív lett.

Magyar rendőrautók féloldalról fotózva

2020. október 18-án késő este egy fóti honpolgár arról értesítette a rendőrséget, hogy valaki elvitte a kocsiját. A bejelentő elmondta, hogy szerinte az öccse emelte le a polcról a gépjármű slusszkulcsát. Feltevését arra alapozta, hogy a lakásából egyik pillanatról a másikra eltűnt a tesója és az autójának is csak a hűlt nyomát lelte, amikor kinézett az ablakon.

Miközben a helyszínre kiérkező rendőrök az adatok rögzítésével voltak elfoglalva, visszatért a házhoz és a rendőrautó mögötti füves területre leparkolt a keresett verda. A sofőrülésről előkerült a bejelentő öccse, akit a járőrök nyomban megszólítottak. A lelassult beszédű és koordinálatlan mozgású férfiről kiderült, hogy őt korábban a rendőrség 2021. márciusig eltiltotta a járművezetéstől. A kabátjából némi illegális anyag is előkerült, a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pedig amfetaminra, metamfetaminra, THC-re és BZO-ra is pozitív eredményt hozott, ezért a 35 éves férfit előállították kettős mintavételre.

Illegális anyag

A drogos sofőr ellen kábítószer birtoklása, valamint járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, valamint a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek ellene, mivel engedély nélkül vezetett.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek