Sorra törtek a rendőrautók Pécsett egy autós üldözés közben

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-07, 14:15

Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Baranya megyében.

Több rendőrautó is összetört kedden Pécsett, a járőrök egy száguldozó fekete Škodát igyekeztek minél előbb lekapcsolni. A rendőrök elől menekülő sofőrről kiderült, hogy jogosítvány nélkül, bedrogozva repesztett autójával az utakon.

Jelzőlámpát kidöntő rendőrautó
Fotó: Pécs Aktuál

A rendőrök egy gyorshajtót akartak megállítani Pécsett, az 57-es főúton 2020. október 6-án délelőtt. A száguldozó járművezető figyelmen hagyta a rendőri jelzést, majd úgy döntött, hogy ebben a helyzetben az lesz a legjobb megoldás, ha még jobban felgyorsít. A járőrök követni kezdték az autóst, aki menet közben érintőlegesen nekiütközött egy rendőrkocsinak, egy másik rendőrautó pedig kidöntött egy jelzőlámpát az ámokfutós autós miatt.

A menekülő végül Pécsett, a Pákolitz István utca és a Szeptember 6. tér kereszteződésénél karambolozott egy harmadik, jelöletlen rendőrautóval. A gyorshajtó nem maradt nyugton, kipattant a kocsijából, és megpróbált futva kereket oldani, de a rendőrök elkapták őt. A 23 éves ámokfutóról kiderült, hogy jogsi nélkül száguldozott, és a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív jelzést adott.

A Pécsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt indított nyomozást a férfi ellen, a hivatalos személy elleni erőszak elkövetését azonban nem a rendőrség, hanem az ügyészség vizsgálja. A gyorshajtó ellen szabálysértési eljárás is indul a videófelvételek alapján.

 

Kapcsolódó írások

Škoda Slavia elölről
2020. július 23.
A Scala adta az alapot a tető nélküli, spyder-szerű járgányhoz.
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.

További hírek