Rendszám nélküli Matizzal közlekedett a jogsival nem rendelkező részeg sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-16, 13:32

De végül nem ő, hanem a szintén ittas haverja tett kárt a kocsiban.

Az ajkai rendőrök 2020. szeptember 14-én megállítottak egy hatósági jelzés nélküli autót Devecserben, majd ellenőrizték a gépkocsi sofőrjét, és annak utasát. Ekkor még nem sejtették, hogy hamarosan újra találkozni fognak a jómadarakkal.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a 22 éves sofőr részegen vezetett, továbbá a rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal. A járőrök jelentése szerint a gépkocsit már korábban kivonták a forgalomból a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt. A sofőr ellen ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek az egyenruhások, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak.

Sérült Matiz oldalról fotózva

Pár órával később arról értesültek a rendőrök, hogy egy devecseri családi ház kerítésének ütközött, majd az udvarra hajtott egy autó. A helyszínre kiérkező járőrök megállapították, hogy a jármű vezetőjével és annak utasával szemben már aznap intézkedtek. A balesetkor azonban nem a 22 éves férfi vezetett, hanem az a 27 éves férfi, aki korábban az anyósülésen utazott.

A gyanúsították elmondták, hogy az első rendőri intézkedést követően haza akartak jutni valahogy, ezért beültek abba a rendszám nélküli Matizba, amivel elindultak a nap elején. A 22 éves sofőr pedig átengedte a vezetést a haverjának, aki szintén ittas volt. Bátran kijelenthetjük, hogy a 20-as évei elején járó fiatalember nem aznap hozta meg élete legjobb döntéseit.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek