2023. január 17. | 13:08

Először a követési távolságot, majd egy kanyart mért el az ittas sofőr.

Ugyan még 2022 szeptemberében történt az eset, de még csak most emelt vádat a Győri Járási Ügyészség azzal a 63 éves férfival szemben, aki ittasan randalírozott autójával Győrben. Az egész úgy kezdődött, hogy már a délelőtti órákban ittas állapotban volt, de beült autójába és el is indult.

Ezt követően nem sokára az ittasság okán egy piros lámpánál nem tudta felmérni az előtte várakozó autós távolságát, így annak hátulról nekiment. A természetes reakció az lenne, hogy kiszáll, megkérdezi az autóst, hogy jól van-e és ha igen, elkezdik kitölteni a betétlapot.

Ez nem így történt, mert az ittas férfi kérdés nélkül tolatott, majd kikerülte az autóst, akibe belement és elhajtott. Valószínűleg el akart tűnni a helyszínről gyorsan, mert ezek után a vádirat szerint ittassága és sebessége miatt nem tudott bevenni egy kanyart.

Mivel nem az ívet követte, egy iskola kerítését szakította át, ahol aztán kidöntött egy emlékoszlopot, majd csak ezután tudott megállni. A férfi az iskola udvarán maga után hagyta autóját és futva próbált elmenekülni, de a járőrök nem sokkal később elkapták a közelben.

A jelenetsor végén mégis az a legszerencsésebb dolog, hogy senki sem sérült meg. Sem a ráfutásos balesetben nem esett baja a sértettnek, illetve a második baleset során az iskolaudvaron sem tartózkodott senki.

A mutatványért az ügyészség a férfival szemben ittas járművezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat, a vádiratban viszont nincs szó a rongálásról. Ezek mellett az ügyészség figyelembe veszi a büntetési tételnél a halmazati szabályokat.

Ezek fényében a bíróságtól három évig terjedő szabadságvesztést kértek a férfira, emellett indítványozták, hogy tiltsák el a járművezetéstől. Az ügyben rövidesen a Győri Járásbíróság fog dönteni.

Magyarország Ügyészsége