Belecsúszott a Dunába az a sofőr, aki ezüst színű Mercedes kabriójával kompra akart szállni a Pest megyei Lórévnél. Úgy tudni, hogy a járművezető részegen vezetett.

A Blikk utolérte a komp jegyszedőjét, Czipót Istvánt, aki azonnal a sofőr segítségére sietett. A férfi elmesélte, hogy a Mercedest vezető sofőr volt az első a sorban, de ahelyett, hogy szép lassan felhajtott volna a kompra, valamiért gázt adott, a kocsi ezért felgyorsult, majd belezuhant a Dunába.

„Tudtuk, hogy nem várhatunk, amíg a szakszerű segítség ideér, ezért a hajóval elindultunk arra, amerre a sodrás vitte az autót. Egy ideig még látszott a kocsi, és benne a biztonsági övvel becsatolt utasa, később azonban már nem láttunk semmit, a jármű teljesen elsüllyedt. A sofőrnek sikerült valahogy kiszabadítania magát, levegő után kapkodva a feje egyszer csak felbukkant a vízfelszínen. A hajóval pillanatok alatt odamentünk, ledobtuk neki a mentőgyűrűt, én pedig azonnal ugrottam a vízbe zuhant autós után, hogy segítsek neki. A lábamat a hajó kapitánya kapta el, nehogy mindkettőnket elvigyen a sodrás" – mesélte a saját életét is kockáztató férfi.

Az autót végül a komptól jócskán elsodródva találta meg a Duna mélyén a tűzoltóság egy víz alatti radarral. A sofőrnek az ijedtségen kívül nem esett baja a nyitott kocsiban. Az RTL a rendőrségtől úgy tudja, a sofőr által megfújt alkoholszonda pozitív értéket mutatott.