2023. augusztus 31. | 10:31

A tervek szerint 2026-ra elkészül az új autópálya, amely egy szomszédos országgal fog összekötni minket.

Nemrég sajtótájékoztatót tartott Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője. Ebben elmondta, hogy egy teljesen új autópálya-szakasz felépítésének kezdenek neki.

Az új vonalat M49-esnek hívják majd, és Nyíregyházát fogják összekötni a romániai Szatmárnémetivel. Hogy a projekt zökkenőmentesen haladjon, a román kormány segítségével valósul meg.

Az autópálya várhatóan 2026-ra elkészül, addig pedig két szakaszban fognak haladni. Egyszer az M3-as autópályától indul majd egy 28 kilométeres rész, majd ezután jut el a pálya a határig, további 17,5 kilométeren.

A beruházás első szelete olyan 175 milliárd forintba fog kerülni az államnak, míg a másik, rövidebb darab 150-160 milliárdba. A projekt elindult, hiszen az első szakaszhoz már hozzá is kezdett a Duna Aszfalt.

A miniszer elmondta, hogy autópálya-hálózatunkban nagyon fontos a tudatos építés és fejlesztés. Hiszen Magyarország hídország kell legyen a környező nemzetek között.

A projekt másik célja, hogy a kormány erősítse a magyar-román gazdasági és társadalmi együttműködéseket. A miniszter a sajtótájékoztatót egyébként a már munka alatt lévő területen tartotta meg.

Lázár János Facebook