Ronnie O'Sullivan: Helyén kell kezelni Lewis Hamilton sikereit

Közzétéve:
2020-12-17, 12:07

A snooker legendás alakját – a Mercedes F1-es világbajnokával együtt – szintén jelölték a BBC Év Sportszemélyisége Díjra.

Ronnie O’Sullivan 2020-ban hatodik alkalommal nyerte az évente rendezett snooker világbajnokságot. A sportág legendás alakja idei teljesítményének köszönhetően felkerült a BBC Év Sportszemélyisége Díjra jelöltek listájára.

Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivant a snooker halhatatlan legendájaként tartják számon

Az elismerés elnyerésére rajta kívül Stuart Broad krikettjátékos, Hollie Doyle zsoké, Tyson Fury nehézsúlyú ökölvívó, Jordan Henderson labdarúgó, valamint a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton esélyes. O’Sullivan egy Zoom-interjúban ejtett néhány szót a Mercedes pilótájáról.

„Ayrton Senna összefoglalta a sport szépségét a róla szóló dokumentumfilmben. Amikor a legnagyobb riválisáról kérdezték, akkor egy gokartos ellenfelét említette. Megkönnyeztem azt a filmet, ezután Senna lett az egyik legnagyobb hős a szememben. Én is hasonlóképpen gondolkodom. Szeretem, amikor a játék öröméért állhatok asztalhoz. Nem félek attól, hogy visszaesek a világranglistán, nem félek attól, hogy nem tudok meccseket nyerni. Nekem mindegy hol és ki ellen játszom, csak a játék számít” - fogalmazott O’Sullivan.

Ronnie O'Sullivan

Senna kapcsán egy másik nagy bajnokot, a fogadóirodák által a díjra legesélyesebb Lewis Hamiltont is említenünk kell. A Mercedes versenyzője 2020-ban megszerezte hetedik F1-es világbajnoki címét, illetve megdöntötte Michael Schumacher futamgyőzelmekre vonatkozó rekordját. A snooker világbajnoka szerint érdemes helyén kezelni Hamilton sikereit, melyben döntő szerepet játszott az autó erőssége.

„A rekorddöntés miatt talán Lewis Hamiltonnak kellene kapnia ezt a díjat. Én közte és Tyson Fury között választanék. Ez attól is függ, pontos mire is adják ezt a díjat. Sportolói kiválóságért? Kiemelkedő személyiségért? A sportágban elért eredményekért? Senki sem tudja ezt pontosan. Hamilton eredményei fantasztikusak, ám érdemes a helyén kezelni a helyzetet. A Forma-1 ugyanis lényegében két ember csatája, Lewist csak csapattársa, Valtteri Bottas tudja megszorongatni. Hamilton azonban lelkileg erősebb Bottasnál. Amikor George Russell beülhetett a Mercedesbe, kishíján megnyerte a futamot, miközben saját csapatánál a mezőny végén végzett. Az autónak tehát kiemelkedő szerepe van a Forma-1-ben” - tette hozzá a snooker regnáló világbajnoka.

F1-es rajt, élen Hamilton

Lewis Hamilton 2014-ben megnyerte a BBC elismerését, négy alkalommal pedig a második helyen végzett a szavazáson. Ronnie O’Sullivan ezzel szemben első alkalommal került be a jelöltek közé. Legutóbb 1988-ban nyerte snooker-játékos a díjat, akkor Steve Davist látták a legjobbnak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek