RTL Híradó: a jogosítvány nélküli vezetés bűncselekmény lesz

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-04-08, 12:00

A kormány nyújtotta be az erről szóló törvénymódosítási javaslatot.

Az RTL Híradó szerda este arról számolt be, hogy a jövőben bűncselekmény lesz, ha valaki jogosítvány nélkül vezet, ha pedig valaki úgy ül volánhoz, hogy a rendőrök korábban már bevonták a vezetői engedélyét, akár három év letöltendő börtönt is kaphat.

A törvénymódosítási javaslatot a kormány nyújtotta be, a csatolt indoklás szövege szerint ugyanis az eddigi büntetések nem tántorítják el eléggé a szabályszegőket. Három év börtönre azok számíthatnak, akiknek a rendőrök már elvették a jogosítványát, mégis úgy döntenek, hogy beülnek a volán mögé. A belügyminiszter szerint az ilyen sofőrök különösen veszélyesek a társadalom tagjaira.

Összetört luxusautó
Fotó: Police.hu

A riportban szóba kerül a Dózsa György úti halálos baleset a hír kapcsán, a luxusautójával ütköző M. Richárdtól már korábban elvették a vezetői engedélyét. Ennek ellenére mégis vezetett, és 2017 májusában több mint 130-cal hajtott a délutáni csúcsforgalomban.

Idén az év első két hónapjában a hatóságok összesen 3086 embert tiltottak el a járművezetéstől Magyarországon, valamivel kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. A Btk. legújabb módosításáról szóló javaslatot már benyújtotta a kormány a parlamentnek, a képviselők csütörtökön tárgyalnak róla, azután szavaznak az elfogadásáról.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

RTL Híradó

Kapcsolódó írások

Gyalogkakukk
2019. november 28.
2021-től még gördülékenyebben lehet vezetői engedélyhez jutni.
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek