szombat - 2023. szeptember 23.
17 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Saját férje gyilkolta meg a spái versenypálya vezérigazgatóját

2021. augusztus 16. | 17:33

Nathalie Maillet nagy tiszteletnek és megbecsülésnek örvendett a technikai sportok világában.

Nathalie Maillet-t, a Forma-1-es Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchamps versenypálya vezérigazgatóját vasárnap hajnalban holtan találták a luxembrugi-belga határon fekvő Gouvy városában található otthonában. Maillet-en kívül még két, egy másik nő és egy férfi – az első jelentések szerint Maillet férje, Franz Dubois – holttestét találták meg a helyszínre kiérkező rendőrök. Mindhármuk halálát lőtt sebek okozták.

„Az eddig beérkezett információk alapján a férfi fegyverrel támadt a két nőre, köztük a feleségére, és mindkettőjüket lelőtte, majd fegyverét önmaga ellen fordítva öngyilkosságot követelt el” – áll a luxemburgi államügyész által kiadott közleményben.

Jelenleg gyilkosság/öngyilkosság gyanújával folyik a nyomozás.

„Ma elveszítünk egy nagyra becsült hölgyet, egy igazi vezetőt, aki nagyon fog hiányozni. Nathalie a versenypálya arca volt, és megtestesítette azt a versenyzés iránti szenvedélyt, amelyben mindannyian osztozunk” – nyilatkozta Melchior Wathelet, a Circuit de Spa Francorchamps igazgatótanácsának elnöke.

Maillet miután fiatalon építészmérnöknek tanult, majd 2004-ben kezdett el versenyezni. 2006-ban megnyerte a Spa-Francorchamps-ban rendezett 25 órás VW Fun Cupot, és ugyanebben az évben belga bajnoki címet szerzett a márkakupában.

A versenyzés mellett a futamok szervezésében is részt vett. 2016 júniusában nevezték ki a Spa-Francorchamps-i pálya vezérigazgatójává, ahol nagy tiszteletnek és megbecsülésnek örvendett vezetői képességei és innovatív személetének köszönhetően. A technikaisportok világát mélyen megrendítette Maillet tragédiája. Nathalie Maillet 51 éves volt.

A 2021-es Forma-1-es világbajnoki idény küzdelmei egy négyhetes nyári szünetet követően épp Spában folytatódnak majd, augusztus utolsó hétvégéjén.

 

Ez történik, ha az autómosóban véletlenül kinyílik a csomagtartó - VIDEÓ Kisméretű SUV-val bővül a Honda tisztán elektromos palettája

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!