2021. augusztus 05. | 14:20

Nem tudott ellenállni a V12-es csábításának a hétszeres F1-es világbajnok pilóta.

Lewis Hamilton egy igencsak megosztó figurája a Forma–1-nek, amilyen sokan kedvelik, olyan sokan utálják is a személyiségét. A Mercedes versenyzője nemrég még a Hungaroringen versenyzett, most pedig Monacóban kapták lencsevégre őt, amint bepattan a Pagani Zondájába. Ez azért érdekes, mert korábban arról beszélt, többet nem szeretné vezetni a hiperautót.

A hétszeres világbajnok sztár 2020 szeptemberében a Reutersnek adott interjúban arról beszélt, hogy szeretne környezetbarátabbá válni, igyekszik ellensúlyozni a Forma-1-es autók által generált hatalmas szén-dioxid-kibocsátást. Kifejtette, hogy vegán életmódra váltott, és a magánrepülőgépétől is megvált. Hozzátette, hogy a jövőben igazából csak elektromos autót vezetne a versenypályán kívül.

„A korábban vásárolt autóim többsége ott porosodik a garázsomban. Igazából már csak az elektromos Mercedes EQC-met vezetem” – nyilatkozta Hamilton, aki a nulla emissziójú járművek közül egy Smart EQ ForTwo-t is a birtokában tudhat.

Ezen előzmények ismeretében azért meglepő, hogy most mégis beült a Pagani Zonda volánja mögé, sőt, vezette is a hiperkocsit Monaco utcáin. Az F1 háromhetes nyári szünetre vonult, a következő verseny augusztus végén lesz Belgiumban, így Hamiltonnak most van néhány szabadnapja, amit kiélvezhet.

A paparazzók nem először kapták lencsevégre Max Verstappen nagy riválisát az AMG-motoros szuperautójával, és az sem meglepő, hogy Hamilton Magyarország után Monacó felé vette az irányt, ugyanis a független városállamot hívja az otthonának annak ellenére, hogy igen gazdag ingatlanportfólióval rendelkezik.

Hamilton egyszer azt mondta, a Zonda a legjobb hangzású autó, ami a tulajdonában van, kezelhetőség szempontjából viszont ez a legrosszabb kocsija. Kézi váltóval vette a bestiát, ugyanis nem tetszett neki a Tiptronic verzió.