Sir Elton John garázsában is megfordult ez az árverésre kerülő Maserati 

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-16, 11:51

A világhírű brit zenész volt a 2005-ös évjáratú modell első tulajdonosa.

Sir Elton John egy igazi jelenség, a hatszoros Grammy-díjas és kétszeres Oscar-díjas brit zeneszerző, zenész és énekes nevét gyakorlatilag a világ minden pontján ismerik. A brit lovag a muzsika mellett a vagány autókért is odavan, a garázsa igazi gyöngyszemek számára (pl. Ferrari Testarossa, Aston Martin V8 Vantage) volt/van fenntartva. Korábban az a 2005-ös Maserati Quattroporte is az övé volt, amely 2021. február 18-án kerül árverésre az Egyesült Királyságban.

Maserati Quattroporte oldalról

Maserati Quattroporte oldalról

A sötétzöld metálfényezésű autó összességében most is jó állapotban van, a karcsú karosszérián nem találhatunk karcolódásra vagy horpadásra utaló nyomokat. Egy kisebb rozsdafolt ugyan felfedezhető az egyik hátsó utasajtó alatti küszöbön, de a hibát nagyítóval kell keresni. A króm burkolat is rendben van, a karosszéria-panelek egyenletesen illeszkednek egymáshoz, a hézagok egyenletesek.

Maserati Quattroporte hátulról

Maserati Quattroporte kormánykereke

Maserati Quattroporte utastere

Elton John az Executive GT kiszerelést rendelte meg, így az autó beltere is luxusszintet képvisel. A jó hangzásról például egy Bose térhatású prémium audiorendszer gondoskodik, a könyöklő helyére pedig egy mini hűtőszekrény került. A masszázsfunkciós ülésekről és lehajtható mini étkezőasztalról pedig akkor még szót sem ejtettünk…

A motorháztető alatt egy 4,2 literes, V8-as motor álmodja éppen a téli álmát, az erőforrás 395 lóerő leadására képes. A tiszteletreméltó teljesítmény egy hatfokozatú automatikus sebességváltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez.

V8-as motor

Ez a Maserati az elmúlt bő másfél évtizedben durván 46 000 kilométert futott, ebből 1600 kilométert tett meg a jármű mostani tulajdonosa, aki 2016-ban vásárolta meg a kocsit. Bizonyítható, hogy a Quattroporte első tulajdonosa Elton John volt, megvan az a papír, amivel a gyártó gratulált a zeneszerzőnek a vásárlásoz.

Autóvásárláshoz mellékelt gratuláló levél

A jobbkormányos verdának nincs becsült értéke, de a hasonló példányok kiinduló ára 25 000 dollár (aktuális árfolyamon számítva 7,3 millió forint) környékén mozog az Egyesült Államokban. Viszont valószínűleg nincs még egy olyan Maserati Quattroporte, aminek Sir Elton John volt az első tulaja, ez sokat dob a négykerekű értékén.

Kapcsolódó írások

1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.
Buick Roadmaster woody wagon, bordó, olalnézet, elölről, balról
2019. március 29.
82 500 dollárért, vagyis majdnem 22,5 millió forintért kelt el egy Buick Roadmaster kombi az RM Sotheby’s árverésén. Az autónak nem csak a megjelenése, de teljesítménye és története is különleges

További hírek