Egy 81 éves brit sofőr megörült, hogy a pápa csupán ezer mérföldre, azaz 1 610 km-re van Newcastle-től, így felkerekedett, hogy élőben is láthassa az egyházfőt. Az idős férfi Rómába szeretett volna menni, de végül a Nyugat-Németországban található Romban kötött ki, mivel rosszul írta be az úticélt a navigációjába.  

A szerencsétlenül járt férfi eredetileg Olaszországban született, de jelenleg Newcastle-ben él. Eszébe jutott, hogy régen volt már hazájában, ezért felkerekedett, hogy zarándoklatot tegyen a Vatikánban. 

A tervezett és a tényleges út a térképen

Azonban vakon hitt a GPS-nek, ami tévesen a Németország északnyugati részén elhelyezkedő, Észak-Rajna-Vesztfáliai kis községbe navigálta a híresebb olasz város helyett. Amikor a navigációs eszköz jelezte, hogy megérkezett a célállomáshoz, zavarodottan kiszállt és kereste a Kolosszeumot, illetve a Sixtus-kápolnát, de nem találta. Lányos zavarában nem húzta be a kéziféket az autón, ami elkezdett gurulni és végül kidöntött egy közúti jelzőtáblát. 

"A férfi zarándoklaton volt, Rómába szeretett volna utazni, hogy láthassa a pápát. Megzavarta az a tény, hogy Róma olaszul és a Rom németül nagyon hasonlít egymásra" - nyilatkozta Monika Treutler rendőrségi szóvivő. 

A kidöntött falutábla

Szerencsére az autónak nem lett komolyabb baja és személyi sérülés sem történt, de azért hívtak egy mentőt az eltévedt férfinak, aki nem sokkal később a kétórás kitérő után folytathatta útját az olasz fővárosba.