Sok magyar szerint hibrideknek hívják az elektromos autókat

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-11, 09:38

Nagy változás jön a Suzuki esztergomi gyárában.

A Suzuki úgy döntött, hogy 2020-tól hibrid motorokkal gyártja két legnépszerűbb járművét (az SX4 S-Crosst és a Vitarát) az esztergomi gyárában. A hír bejelentése után a Magyar Suzuki Zrt. marketingvezetője, Hársfalvi János egy érdekes dologra is felhívta a figyelmet.

A Suzuki nem teljesen önszántából hozta meg ezt a döntést, külső nyomás is volt az autógyártón, hiszen eleget kell tennie az Európai Unió által megfogalmazott előírásoknak. Az EU megszabta, hogy 2020-ra az új autók szén-dioxid-kibocsátását 109 gramm/kilométerről 90,3 gramm/kilométerre kell csökkenteniük a gyártóknak.

Suzuki Vitara szemből

Az viszont biztos, hogy a Suzuki nem fog a magyar fogyasztók igényeire támaszkodni. Hogy miért nem? Erre Hársfalvi János adta meg a választ.

A vállalat nemrégen készült felmérése rávilágított arra, hogy sok vásárlónak fogalma sincs arról, mit takar pontosan a hibrid meghajtás kifejezés.

Mint kiderült, sok magyar meg van győződve arról, hogy a hibridek egyet jelentenek az elektromos autókkal, emiatt pedig negatívan gondolnak a hibrid hajtáslánccal ellátott kocsikra. A felmérésben megkérdezettekről viszont kiderült, hogy gyakorlatilag nem volt dolguk még hibrid autóval, ennek ellenére a kétharmaduk hajlandó lenne többet fizetni érte...

A Suzuki egyébként Magyarországon továbbra is ott van a piacvezető márkák között, 2019-ben 20 391 járművet adott el a vállalat január és szeptember között, miközben a piaci részesedése 17 százalékra nőtt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Audi SQ8 elölről
2019. június 24.
Az autó 0-100-as gyorsulása sem ad okot a szégyenkezésre.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek