Sokan nem engedték el a szirénázó rendőrautót az M7-esen - VIDEÓ

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-10-17, 14:23

Voltak, akik a megkülönböztető fény- és hangjelzést hosszasan figyelmen kívül hagyták.

Magyarországon jobbra tartási kötelezettség van érvényben az autópályákon, ami egy pofon egyszerű szabály, mégis napi szinten hagyja figyelmen kívül több ezer autós. Sokszor arra hivatkoznak a sofőrök, hogy minek soroljon ki újból és újból jobbra, ha hamarosan újra előzni fog.

Nekik szól a Fejér megyei rendőrség által pénteken közzétett videó. Az alig több mint két perc hosszúságú felvételen számos gépjármű tartja fel a hagyományos, felmatricázott, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő rendőrautót, sokan hosszú másodpercekig nem engedik el az elsőbbséggel rendelkező járművet.

Ez részben tudható be annak, hogy néhányan pusztán elbambultak és bennfeledkeztek, bizonyos esetekben talán a hangos zene számlájára írható a késlekedés. Ha egyesével megkérdeznénk az autósokat, ki miért haladt tartósan a belső sávban, valószínűleg a kifogások végtelen tárházával szembesülnénk.

A felvételen viszonylag egyszerűen teljesíthető lett volna mindenki számára az elsőbbségadási kötelezettség. Ha dugó van az autópályán, akkor a külső (jobboldali) sávban lévők akár a leállósávot is igénybevehetik ahhoz, hogy helyet adjanak a szirénázó autónak, míg a belső (baloldali) sávban lévőknek balra kell lehúzódnia és leállnia.

Kapcsolódó írások

zombi telefon
2019. február 18.
Új országos baleset-megelőzési akció indul, mely az okostelefonozás veszélyeire hívja fel a figyelmet
KRESZ táblák
2019. március 18.
Tudod a kevésbé gyakori táblák jelentését is?

További hírek