2020. március 26. | 16:46

Sportkocsi tulajdonosok sokszor megengedhetik maguknak, hogy a legjobb prémium minőségű nyári gumikat válasszák ki a tavasz beköszöntével. Vásárlásnál azonban előttük is megnyílik a lehetőségek tárháza.

Az 50.000 Ft körüli ártartományba eső gumiabroncsok biztosítják a tulajdonosokat a legjobb minőségről és használhatóságról. Úgy lettek megtervezve, hogy a nehezebb autókat is elbírják, és megbirkóznak a versenyszerű vezetői képességekkel. Ebben a kategóriában találjuk meg a legnagyobb márkákat, így a választék tényleg széles.

A Michelin Agilis Plus olyan nyárigumi, aminek az élettartama lényegesen hosszabb. Gazdaságos megoldás lehet, hogyha üzemanyagot akarunk vele megtakarítani, és biztonságosan akarunk közlekedni. Nedves úton mért féktávolsága B kategóriába esik, 2 méterrel rövidebb, mint a hagyományos társai. Mindig biztonságos vezetést kínál, robosztussága az Agilis családra jellemzően nem fog egyhamar megkopni. A 170 km-es sebességet elbíró nyárigumi súlyindexe az egyik legnagyobb a haszongépjármű kategóriában. 1400 kg-val is megbirkózik, miközben a gördülési zaja nem lépi túl a 70 dB-t.

Mit tud a Continenetal és a Goodyear?

A Continental ContiVanContact 200 minden elé táruló akadállyal megbirkózik. Biztonságos vezetést nyújt a vizes útfelületen, mivel a kereken vízelvezető csatornák vannak kialakítva, és a mintázata nemcsak elvezeti a csapadékot, hanem szinte rátapad az útra. Ezáltal precíz lesz a kezelhetősége, akkor is, hogyha esőben megyünk. Az egy tonnát is elbíró gumiabroncsok stabilitást és irányíthatóságot nyújtanak, miközben majdnem a 200 km-es sebességet is elérik, úgy, hogy az üzemanyag-takarékossági teszteken B kategóriát kaptak. A fékút A kategóriás, ami bizonyítja a precíz és gyors megállást. Ezek a kerekek a csúcskategóriás haszongépjárművekre készültek, és szintén 50.000 Ft-os kezdőhatárral vásárolhatók meg.

A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 olyan abroncs, ami a csúcskategóriás személygépkocsinak készült. Ezek a nyárigumik nagyjából 17-19 colos felnikre készültek, és akár 750 kg-ig terhelhető. A sebességindexük eléri a 300 km/órát, amit akár versenyautókra is lehet érteni. Ezzel szemben ezek a kerekek igazán üzemanyag-takarékosak, a C kategória is arra utal, hogy nem kell kifejezetten a benzinköltség miatt aggodalmaskodni. Emellett a nedves úton történő fékút tesztekre A kategóriát kapott, ami már-már elvárható ennél a nagy képességű kategóriánál. Gördülési zaja megfelelő, a 70 decibeles határ alatt van. Ezek a megerősített gumik bár nem defekttűrőek, de nagy teljesítményükkel a vezetőre bízzák az uralmat az autó felett.

Mikor válasszunk prémium nyári gumit?

Azoknak érdemes ezt a technológiát választaniuk, akiknek az autójuk átlépi az átlagos határt. Amennyiben sportautóval rendelkezünk, és esélyünk van versenyekre is eljárni, ezek a kerekek biztos kísérőik lesznek.

Ezek a nyárigumik minden méretben kaphatóak, biztonságos és kényelmes vezetést nyújtanak a sebesség szerelmeseinek. A széles tárházban bátran válogathatunk a különböző típusok között, válasszuk azt, amelyik a legjobb tulajdonságokat adja az árért cserébe.