Star Wars mindenek felett: meglehetősen furcsa autót ellenőriztek a rendőrök

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-08, 10:55

Péntek este a budapesti rendőrök nagyszabású razziát tartottak a fővárosban.

2020. július 3-án éjszaka a budapesti rendőrök közlekedési razziát tartottak a fővárosban. Az akció elsősorban a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányult, de az egyenruhások az engedély nélkül átalakított autókat is tüzetesen átvizsgálták. Az akció komolyságáról sokat elárul, hogy az Budapest egész területére kiterjedt.

Illegálisan átalakított autó Budapesten

Az ellenőrzés során 62 járművezető követett el gyorshajtást, volt olyan autós, aki 70 helyett 123 km/órával közlekedett a Hungária körúton. Egy másik autós nem arra ment, amely irányba a kötelező haladási irány jelzőtábla mutatott, ezért a rendőrök a nyomába eredtek. A szabálysértő azonban nem állt meg a rendőri jelzésre, mert mint kiderült, a Rendőrség, a PKKB, a Fővárosi Törvényszék és a NAV is elfogatóparancsot adott ki ellene. A körözött férfit a Soroksári úton utolérték és elfogták a járőrök.

A rendőrök 8 személyt a helyszínen megbírságoltak, öt esetben pedig engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket. Az egyik illegálisan átalakított járműről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy szokványos kinézettel bír. A jármű tulajdonosát nem ismerjük, de a képekből szépen kiviláglik, hogy hatalmas Star Wars-rajongó. Aznap este viszont nem volt vele az Erő.

Illegálisan átalakított kocsi

Motortér egyedi alkatrészdarabokkal

A razzia során egy embert azért állítottak elő a zsaruk, mert részegen vezetett, egy másik sofőr pedig körözés miatt lett előállítva. A Budapesti Rendőr-főkapitányság mint mindig, most is megígérte, hogy az ellenőrzéseket továbbra is folytatni fogja az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek