Bajba kerülhet az a budapesti rendőr, aki rövid időn belül két szabálysértést is elkövetett az általa vezetett rendőrautóval Budapesten, a Hegyalja úton.

A Bp-i Autósok egyik olvasója a fedélzeti kamerájával rögzítette azt, ahogy a megkülönböztető jelzést nem használó járőrkocsi sofőrje balesetveszélyes szituációt teremtett azzal, hogy a STOP tábla ellenére sem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő autósnak, akit konkrétan vészfékezésre kényszerített. A járőr nem sokkal később a Hegyalja út felső részén, az Alsóhegy utcai kereszteződésnél úgy ment ár a csontpiroson, mintha az a világ legtermészetesebb dolga volna. A rendőrautó az utóbbi esetnél sem használt megkülönböztető jelzést.

Szabálytalanul közlekedő rendőrautó a Hegyalja úton

„Csak ámultam-bámultam… Szerencsére nem történt koccanás, de nem a rendőrségi autó vezetőjén múlt” – írta az a budapesti autós, akitől az alábbi képsorok származnak.

A szabálytalanul közlekedő járőr pórul járhat, pénzbírságot és büntetőpontokat kaphat, ha a BRFK belső vizsgálatot indít az ügyben. A rendőrök akkor büntethetik meg a kollégájukat, ha a felvételek alapján egyértelműen azonosítható, hogy a járőr hol és mikor hibázott.

„Mindegyik esettel kapcsolatban közigazgatási hatósági eljárás indult, melyek lefolytatása után a jogszabályban meghatározott mértékű pénzbírság kerül kiszabásra. A szabályszegést elkövető kollégákkal szemben fegyelmi eljárás indul. A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania!” – hangsúlyozta a BRFK sajtóügyeletese pár hónappal ezelőtt, amikor arról faggatták, milyen büntetésre számíthatnak a piroson áthajtó rendőrök.