A Supra után az új MX-5 is BMW-szívet kap

Közzétéve:
2019-04-01, 10:00

Meg nem erősített információk szerint az új Mazda MX-5-ben is BMW motor kerül

Az új Toyota GR Supra hatalmas sikert aratott, ennek nagy szerepe van a motorháztető alatt duruzsoló 3 literes, hathengeres, turbófeltöltős BMW erőforrásnak. Ezen felbuzdulva a Mazda azt a döntést hozta, hogy az egyébként szinte tökéletes saját fejlesztésű 1.5-ös és 2.0-ás egységeit a már említett bajorra cserélik.

Annyi szinte biztos, hogy a futóművet és a váltót az ND-ből fogja örökölni, persze megerősítik előtte, hogy bírja a nagyobb nyomatékot és a terhelést. Rossz hír, hogy a hathengeres egység nem egy könnyű darab, ezért várhatóan ez lesz a legnehezebb Miata. A gyártó szerint 1 400 kg körül lesz az össztömege.

Azt még nem közölték, hogy a motorválasztékban megtalálható lesz-e a saját erőforrásuk is vagy csak egy fixet szerelnek a még ismeretlen nevű roadsterbe. Bár lenne tippem, hogy milyen kódnevet fog kapni... Mivel még koncepciórajz sem készült az autóról ezért valószínű, hogy nem a közeljövőben kerül a kereskedésekbe, de vélhetően meg fogja osztani a kis Miata rajongói táborát.

Mazda MX-5 ND szemből

Ez történt a szerkesztőségben is, ugyanis ennek kapcsán heves vita alakult ki Adri és köztem, amikor előtérbe ez a téma. A kollegina karaktert nem tűrő módon fakadt ki és virtuálisan ketté fejelte az asztalt és a billentyűzetet is. Az új Supráról elég sok cikket írt, és már ott is kifejtette ellenérzéseit a német-japán kooperációról. Elég fájó pont ez egy olyan embernek, aki megszállottan imádja az NB-jét és a japán driftre termett csodákat.

Mazda MX-5 ND hátulról

Nekem is kikerekedett a szemem a hír hallatán, de nincsenek bennem olyan ellenérzések, mint Adriban. Kíváncsi vagyok a modell többi paraméterére is, mert az a 335 lóerő és 494 Nm nyomaték, amit képes leadni elég ígéretesen hangzik, bár a budapesti dugóban nem igazán lehetne kihasználni azt a rengeteg erőt, ami a hátsó kerekekre összpontosul.

április 1-jei tréfa

Ezt jól benézted! Ez egy kamucikk, kellemes április 1-jét Neked!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

Mazda MX-5 szezonnyitó 2019
2019. április 05.
Több szempontból is fantasztikus, élményekkel teli hétvége volt a március utolsója, mely főként a kis játékos roadstereknek kedvezett
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek