szombat - 2023. február 04.
5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szentendrén divat lett a parkolásgátló kövek kihelyezéséből

2021. október 27. | 11:19

A városvezetés igyekszik felszámolni ezt a gyakorlatot, mivel az balesetveszélyes.

Szentendre egyre több pontján bukkannak fel különböző tárgyak (legtöbbször kövek) az ingatlanok előtt, melyek azért kerülnek oda, hogy más ne tudjon ott parkolni az autójával. Ez a gyakorlat balesetveszélyes, télen aztán pláne, ráadásul a mentők, tűzoltók és rendőrök haladását is megakaszthatják a közterületen hagyott útakadályok.

A város Hatósági Irodája a veszélyes akadályok eltávolítására felszólító levelet küld az érintett ingatlantulajdonosoknak, írta meg a Szentendre.hu. Elsőként a Barackos-Cseresznyés-Egres út és a Barackvirág utcai ingatlanok tulajdonosai részesülnek ilyen jellegű felszólításban. Ezekben az utcákban mintegy negyven ingatlan előtt észleltek szabálytalanságot az iroda munkatársai az október harmadik hetében induló közterület-használatot ellenőrző akció során.

Az intézkedés célja alapvetően nem a büntetés, hanem a szabályok betartatása a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében. A kihelyezett akadályok a forgalom és a parkolás akadályozása mellett balesetekhez is vezethet, főleg télen, amikor az utak csúszósabbak. Ha az ingatlantulajdonosok nem tesznek eleget a felszólításnak, akkor az úton közlekedő autósok nem tudnak félrehúzódni a vonuló mentők és tűzoltók elől.

Amennyiben az érintett nem távolítja el az akadályt vagy akadályokat a felszólítást követő három napon belül, az ismételt hatósági ellenőrzés után a Rendészeti Igazgatóság a kihelyező költségére elszállíthatja azt vagy azokat, ezen felül büntetést szab ki. A hatályos rendelet szerint minimum 20 000 forintot kell közterület-használati díjként megfizetni minden olyan nap után, amikor a szabálysértés bizonyítható.

Ezt kell tudnia egy villanyautó speciális gumiabroncsának Értékes nyeremények és ajándékok a kaszinókban: Nyerhetsz akár autót is?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!